Fantastični likovi otvorili Fantastic festival

Autor: 7/3/2011 11:03

Nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala započelo je u subotu u ljetnom kinu Gradec. Zagrebačku su publiku na početku otvaranja pozdravili festivalski osnivači, direktorica Mirjana Mia Pećina i umjetnički direktor Stjepan Hundić.

– Jako nam je drago da smo u Zagrebu pokrenuli ovaj festival i nadamo se da će svi posjetitelji uživati u projekcijama u narednih sedam dana. Zahvaljujem se ovom prilikom gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici grada Zagreba i svim ostalim partnerima i sponzorima na podršci bez koje realizacija Fantastic Zagreb Film Festivala ne bi bila moguća – rekla je direktorica Mirjana Mia Pećina.

-.-Nina Djurdjevic / CROPIX-.-Umjetnički direktor Stjepan Hundić kazao je kako su sretni i ponosni što festival napokon počinje.

>>>SVEČANO OTVORENJE FANTASTIC FILM FESTIVALA POGLEDAJTE OVDJE<<<

– Fantastic Zagreb inicirali smo kao poklon gradu Zagrebu i njegovim građanima te se nadamo da će festival svojom kvalitetom obogatiti gradsku kulturnu ponudu, izjavio je  Hundić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević izrazila je ponos što je Zagreb domaćin ovakvoj manifestaciji.

Želja da FZFF iduće godine bude na ljetnoj pozornici kina Tuškanac

–  Nadam se da će se festivalski program svidjeti svim ljubiteljima ovog žanra. Fantastic Zagreb Film Festivalu želim puno uspjeha, ali uz to i još jednu posebnu želju – da iduće godine filmove gledamo na otvorenoj ljetnoj pozornici kina Tuškanac –  izjavila je Pavičić Vukičević i proglasila festival otvorenim.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedila je projekcija filma Crna voda (Two Eyes Staring). Riječ je o nizozemskom psihološkom trileru autora Elberta van Striena o djevojčici koja na sasvim neočekivan način otkriva čuvanu tajnu svoje majke koja je kao djevojčica otrovala svoju sestru blizanku. Ova napeta triler drama s elementima horora i vrhunskim vizualnim stilom nagrađena je na festivalu Fantasporto 2011. kao najbolji film te za najbolji scenarij.

Festivalski program nastavlja se u nedjelju večernjim projekcijama u kinu Europa, kinu Gradec te improviziranom ljetnom kinu Tuškanac.