Evo što je u planu raditi u GČ Trnje u 2021.! Bandića zasmetale žabe

Poljička ulica dobit će novi nogostup. Predviđeno je to Planom malih komunalnih akcija za Gradsku četvrt Trnje.

– Rekonstruirat će se 300 metara ulice, a predviđena cijena je oko 400 tisuća kuna – izjavio je predsjednik VGČ Trnje Mato Bartoluci.

poljička ulica

Novo dječje igralište dobit će i mališani koji žive na području Mjesnog odbora Miramare. Igralište je smješteno iza OŠ Davorina Trstenjaka.

igralište miramare

Igralište je predviđeno za četiri sprave i radovi će biti završeni za tri tjedna. Nekoliko kilometara dalje na križanju Sprečke ulice i Ulice Ljubomira Marasovića također će se raditi na dječjem parku, ali prvenstveno na uređenju dosad neuređene površine. Godinama je ta površina neuređena i narušavala je sliku ovog mjesnog odbora jer je vidljiva sa Slavonske avenije.

sprečka ulica

U Mjesnom odboru Vrbik, također u planu za 2021., je rekonstrukcija raskrižja na lokaciji Kninski trg – Ulica Vrbik. Kako je objasnila predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Blanka Matek, sanacija prometnica i raskrižja je prioritet Mjesnog odbora jer su uske ulice postale vrlo prometne zbog vozača koji skraćuju put od Slavonske do Vukovarske kroz ovo gusto naseljeno područje.

– Projekt je planiran još za prošlu godinu, ali smo zbog epidemiološke situacije odgodili za ovu godinu. Radovi bi trebali početi na proljeće, a ukupna vrijednost je procijenjena na oko 345 tisuća kuna – izjavila je Matek i dodala kako je nezadovoljna sredstvima koje Mjesni odbor dobiva. Problema je, napominje puno, a novca imaju toliko da moraju izabrati tek jedan projekt.

kninski trg

A uz Savu, kod Veslačkog kluba Croatia, Milan Bandić je primjetio još jedan nedostatak – lokve vode koje se nakupljaju ispod mosta.

– Javite Čistoći, cestama da to naprave, ne mogu ja sve primijetiti, morate javiti što vam je problem. Pogledajte to, tu se žabe legu. Gdje je Perić (op.a. Dragutin Perić, voditelj Zagrebačkih cesta)? Otišao je. Zovi mi Perića na telefon – naredio je Bandić.

Uz sanaciju terena ispod mosta, uredit će se i okoliš Veslačkog kluba Croatia, a sama zgrada i krovište uređeni su prošle godine.

Već u utorak zagrebački će gradonačelnik provjeriti kako napreduju radovi.