Europa Shop otvorio je vrata svim filmoljupcima

Europa Shop

Autor: Ana Kranjčić 10/12/2012 10:08

Kino Europa, jedno od najstarijih i najljepših zagrebačkih kina, proširuje svoju ponudu. Osim projekcija filmova, od sada ćete u prostorijama kina moći zaviriti u novootvoreni Europa Shop koji je svojom ponudom prilagođen svim ljubiteljima filma.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-Europa Shop– Ideju otvaranja ovakvog dućana traje otkad smo počeli raditi na tome da dobijemo ovo kino 2006. godine jer institucije kao ova, svugdje u svijetu, uz mjesto prikazivanja filmova ili izložbenog prostora, uvijek ima nekakav mali bar gdje se ljudi mogu podružiti prije ili poslije projekcija i uvijek imaju nekakav mali dućan gdje svi posjetitelji mogu kupiti suvenir, nešto vezano za temu koja ih najviše zanima – objasnio je Hrvoje Laurenta, direktor kina Europa.

Ovakvih trgovina u Zagrebu nema, stoga je veoma značajno za građane, ali i turiste, otvaranje dućana koji promiče sve aspekte filmske umjetnosti na jednom mjestu. 

– Postoji jedan sličan dućan u Muzeju suvremene umjetnosti i to je, nažalost, to. Mislim da će sada svi filmofili i posjetitelji ovog grada, koji vole film i filmsku umjetnost, doći na svoje jer smo mi gotovo sve artikle, koji postoje na našem tržištu vezane uz film, uspjeli donijeti u naš dućan, a sad ćemo se potruditi donijeti neke stvari iz inozemstva tako da ovo bude jedan značaja i ozbiljan dućan namjenjen svim ljubiteljima filma, filmske umjetnosti, ali i kulture općenito – istaknuo je Laurenta.

Filmski leksikoni, čitanke, stare kamere i foto-aparati, majice s legendarnim profesorom Baltazarom, DVD-i, unikatni nakit, stare ploče, raznoliki suveniri, pa čak i sapuni s poznatim filmskim citatima, samo su neki od asortimana koje možete pronaći u ovoj interesantnoj trgovini. 

– Čak će biti artikala koji će koštati pet kuna, to je, primjerice, reklamna kemijska, obična olovka, neki bedževi. Imamo značke, meni je najatraktivniji proizvod yo-yo Zagreb Film Festival – pokazao je Drago Borić, voditelj Europa Shop-a.

Jedan od najskupljih artikala u trgovini koštat će oko 700 kuna, a riječ je o vrlo vrijednoj knjizi.

– To je od Kubricka “Knjiga stvaranja”, odnosno “The greatest film never made – Napoleon” gdje on razrađuje film do najmanjih detalja. Tu su replike, njegove skenirane skice, natuknice, scenarij, fotografije kako proučava razradu kostima, prostora i slično. Ovo će biti jedan od najskupljih artikala, ali definitvno i najvrijedniji – zaključio je Borić. 

Trgovina je otvorena od ponedjeljka do nedelje stoga pozivamo sve filmoljupce da dođu, vide i pronađu nešto za sebe.