IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA: Đurđa Novaković nova predsjednica Matice umirovljenika

Matica umirovljenika grada Zagreba je humanitarna, socijalna i neprofitna organizacija civilnog društva osnovana s ciljem promicanja i zaštite umirovljenika na području Zagreba

Nakon 27 godina rada s umirovljenicima i dva mandata u Matici umirovljenika, Marija Kalebota otišla je s čelnog mjesta, a njenu ulogu preuzela je Đurđa Novaković. Puna optimizma, najavljuje i novi zaokret u radu.

– Do sada smo radili da izvlačimo ljude iz kuće, a sada ćemo se orijentirati prema starijim ljudima koji su više u kući. Rad s ljudima izvan kuće ostaje, uhodan je i nemamo s njim puno zahtjeva. Moramo se izboriti za sredstva iz Europskih fondova, moramo naći rješenje kako isfinancirati sve naše djelatnosti, a koje su vezane za umirovljenike koji su usamljeni i koji žele aktivno raditi u Matici umirovljenika – istaknula je nova predsjednica Matice umirovljenika Đurđa Novaković.

Osim toga, želja nove predsjednice je i veća suradnja sa Županijskim maticama s obzirom da te suradnje, prema njenim riječima, do sada gotovo da i nije bilo.

– Kada tu suradnju u prvoj godini mandata uspijemo zaokružiti, počet ćemo se širiti i van granica Lijepe naše – dodala je Đurđa.

Neizostavan gost Matice umirovljenika je i gradonačelnik Milan Bandić.

– S Maticom umirovljenika surađujemo izvrsno već dugi niz godina. Marija Kalebota bila je gradska zastupnica, vrlo vrijedna i ja se iskreno nadam da ćemo suradnju držati na visokom nivou i s novom predsjednicom. Uostalom, svi ćemo mi uskoro u Maticu – našalio se gradonačelnik Bandić.