Dugo Selo dobilo status grada prijatelja djece

11/21/2009 21:05

Pisanu odluku, te simboličku ploču s napisom o statusu grada prijatelja djece, dugoselskom je zamjeniku gradonačelnika Ivanu Gereciju i koordinatorici dugoselskog odbora za dobivanje statusa Zvjezdani Budor Klarić, uručila predsjednica Središnjeg koordinacijskog odbora Gradovi i općine prijatelji djece Aida Salihagić Kadić u Staroj gradskog vijećnici u Zagrebu.


Osim odluke o statusu, Grad Dugo Selo je primio i dvije pohvale; za provođenje programa Eko vrtića pod nazivom ‘Nije smeće sve za vreće’ i programa logopedske i edukacijsko-rehabilitacijske potpore školskoj djeci i djeci s posebnim potrebama.


Gereci je izrazio zadovoljstvo dobivenim statusom, te podsjetio da je Dugo Selo uložilo znatne napore i financijska sredstva, te uključio gotovo sve ustanove i udruge u gradu u programu, ne bi li dobilo ovu laskavu titulu. Riječ je o gradu, podsjetio je Gereci, koji spada među prva tri grada u Hrvatskoj po indeksu vitalnosti, kao i po broju svojih mladih stanovnika, pa nije čudno da mu je briga za mlade jedan od prioriteta.


Dugo Selo će uskoro dobiti i ploče koje će biti postavljene na ulazima u grad, a na kojima će se moći vidjeti da je riječ o gradu prijatelju djece.

Piše: Nenad Haleuš Mali