Drugo izdanje Crossover Festivala na Ribnjaku oduševilo Zagrepčane i brojne turiste

Britanski hit-dvojac Smoove&Turrell tako su upravo Zagreb izabrali kako bi promovirali svoj netom izdani album, kao i Mimika Orchestra, sastav koji je na Ribnjaku predstavio svoj novi, treći album

Press materijal

U zagrebačkom parku Ribnjak je od 25. do 29. srpnja održano drugo izdanje Crossover Festivala, čija je misija spajanje različitih glazbenih izričaja, kultura i ljudi u zelenom srcu Zagreba.

Preko 12 tisuća posjetitelja sa svih strana svijeta zabavljalo se u opuštenoj atmosferi jednog najljepših zagrebačkih parkova. Pozornica smještena usred zelene urbane oaze bila je domaćinom izvođača iz šest europskih zemalja – uz hrvatske, tu su bili izvođači iz Velike Britanije, Srbije, Nizozemske, Italije, Slovenije i Kosova.

Više od 40 hrvatskih glazbenika i 20 izvođača iz inozemstva bili su tako gostima drugoga izdanja Crossover festivala.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Na Crossoveru su tako nastupili Royal Garden Dixie Band (Hrvatska), Naked (Srbija), Chui, Soul Shadows, Smoove&Turrell (Ujedinjeno Kraljevstvo), Jam Bucket, Techno Vikings, Eargonauts i Mimika Orchestra. Uz bendove, tu su bili i DJi – Eduard Werft, DJ Dan, DJ Kanca i Pill Jackson, čiji su popodnevni nastupi bili osvježenje ljetnoj atmosferi na Ribnjaku. Ove su godine prvi put organizirani i after partyji u Kaptol Boutique Cinema.

Crossover se ove godine profilirao u istinski međunarodni festival, s naglaskom na trenutno najzanimljivije međunarodne bendove prema izboru glazbenog urednika Marina Levaja. Britanski hit-dvojac Smoove&Turrell tako su upravo Zagreb izabrali kako bi promovirali svoj netom izdani album, kao i Mimika Orchestra, sastav koji je na Ribnjaku predstavio svoj novi, treći album.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Organizator Crossover Festivala je Katapult promocija, a festival se održava u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

 

Press materijal