Drugi dan CACIB-a zaključio ovogodišnje izložbe

Pobjednički psi na postolju

Autor:: Elena Grassi 11/22/2009 22:47

Piše: Elena Grassi

Posljednji su put ove godine četveronožni ljubimci imali priliku pokazati svoju ljepotu i mogućnosti u sklopu drugog dana Međunarodne izložbe pasa CACIB, 22. studenog na Zagrebačkom velesajmu.-.-Elena Grassi-.-Psi na odlasku s izložbe

Nakon čitavog dana natjecanja u raznim kategorijama, izabran je najljepši pas izložbe, kerry blue terijer. Pobjednik je biran između deset pobjednika svake kategorije, a među njima bile su i hrvatske autohtone vrste dalmatiner i tornjak.

Iznenađenje dana koje je gledateljima priredio organizator, Hrvatski kinološki savez, bio je nastup Ive Rajić. Iva se proslavila plešući sa svojim psima na televizijskom showu SuperTalent, a svima na velesajmu pokazala je točku koju je uvježbala za natjecanje u talentima.

Na izložbi su talente mogli pokazati i pasmine radnih pasa. Tako su lovački psi polagali ispit za lovačkog radnog psa prije nego što su birani za najljepšeg u toj kategoriji, a za pasminu hrvatskog ovčara održano je posebno radno prvenstvo u sportskim disciplinama.

Hrvatski kinološki savez osigurao je ljubiteljima izložbi pasa dinamičnu 2010. godinu. Tako će se osim u Zagrebu, CACIB izložbe održati i u Zadru, Varaždinu i Umagu.