Dragutin Šurbek: Nikada nisam dao potporu Bandiću

Milan Bandić

Autor: Sanjin Španović 1/12/2010 12:21

– Nikada nisam dao potporu Milanu Bandiću. Ja sam cijelo vrijeme bio uz SDP i Ivu Josipovića – rekao nam je Dragutin Šurbek, proslavljeni stolnotenisač.

On se naime tijekom kampanje pojavio na popisu proslavljenih sportaša koji su zagrebačkom gradonačelniku dali punu potporu. Šurbekovo ime tamo nikome nije bilo sumnjivo obzirom da je poznato kako je on veliki prijatelj sa Milanom Bandićem i kako ga je upravo on učlanio u SDP. Prilikom tog učlanjivanja darovali su se i satovi koje je nekada nosio Josip Broz Tito.

No, u izbornoj noći Šurbek je slavio u Novinarskom domu u stožeru Ive Josipovića. Mnogi su poznavatelji pomislili da se Šurbek naglo predomislio, no to ipak nije istina. To su nam potvrdili i neki gradski SDP-ovci koji su posvjedočili da je Šurbek cijelo vrijeme bio uz Ivu Josipovića. Kako je onda završio na popisu potpore Milanu Bandiću?

– Ne znam kako, nitko me nije ni zvao ni pitao. Čak me nisu ni nazvali da me pitaju kako sa kada sam završio u Stubičkim toplicama. Meni je samo moja supruga javila da sam dao Milanu potporu – ispričao nam je Šurbek koji je, priča, odmah reagirao.

– Supruga je zvala odmah izborni stožer Milana Bandića. Odmah je tražila demantij, ali njega nije uopće bilo – ogorčeno će Šurbek.

Sumnja li možda tko je to napravio?

– Vjerovatno je to direktor kampanje Duško Ljuština rekao da me se stavi na popis – kaže Šurbek koji dodaje kako unatoč svemu sa Milanom Bandićem ostaje prijatelj.

– SDP je moja stranka, razgovarao sam i sa Milanovićem i sa Jelušićem i obojica znaju da sam tu spreman pomoći – rekao je na kraju.