DODJELA STIPENDIJA GRADA ZAGREBA

Grad Zagreb je u 11 godina, od kada je započela dodjela, svekupuno je uručio 199 stipendija čime je potrošeno 12 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, i ove je godine uručio ugovore o Stipendijama učenicima i studentima s invaliditetom za školsku godinu 2017./2018.

– Ta mala gesta i znak pažnje jako puno znači i čestitam svima koji su dobili ove stipendije i vidimo se iduće godine kada će biti, nadam se, još više učenika i još više studenata – poručio je Bandić.

Grad Zagreb je u 11 godina, od kada je započela dodjela, svekupuno uručio 199 stipendija, čime je potrošeno 12 milijuna kuna. Za ovu vrstu stipendije izdvojeno je oko 2,5 milijuna kuna.

– Unutar Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dodjeljuju se dvije vrste stipendija. Jedne je za učenike i studente osoba s invaliditetom, a druga za djecu i studente iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa za koje ćemo, nadam se, idući tjedan isto imati prilike dodijeliti ove stipendije – istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić.

Studenti i učenici svoj će prihod iskoristiti za knjige, skripte, fotokopiranje te sve ono što im je potrebno za daljnje školovanje.