Dodijeljene su nagrade najboljim filmskim autorima

Premium 100% film festival

Autor: Ana Kranjčić 5/27/2012 11:41

Premium 100% film festival je nagradni natječaj u svrhu promocije zdravog načina življenja i edukacije putem filmskog stvaralaštva. Predmet natječaja je kratki film u trajanju od 20 do 120 sekundi na kojima se kroz teme povjerenje, posebnost, zdravlje, ljubav, domaće i 100 %, obrađene na zabavan način, predstavljaju prirodni sokovi. Najuspješnijim autorima dodijeljene su nagrade 26. svibnja u kinu Tuškanac.

– Filmovi su trebali promovirati proizvod o kojemu je riječ, konkretno prirodni sokovi, te imati svoju priču, svoj obrat, svoj zaplet i obraćanje publici. Mislim da je najveći broj ovih filmova to uspio – istaknuo je Boško Picula, predsjednik žirija (filmski kritičar).

Organizatori su koristili minimalna financijska sredstva za promidžbu festivala jer su željeli što više novca uložiti u same nagrade za autore filmova. Ove godine prijavljeno je ukupno 35 filmova te se organizatori nadaju kako je ovogodišnji festival dobar povod za organizaciju budućih na kojima očekuju prijavu više od 100 filmova.

– Ovo je naš prvi natječaj ove vrste i to je zamišljeno kao jedan namjenski film, ali s osnovnom idejom promicanja izvrsnosti mladih.Ono što smo mi htjeli napraviti ovdje je jedan poseban festival koji bi pružio priliku mladim autorima da pokažu svoj talent i adekvatno ih nagraditi. Nagrada koju smo mi na ovom festivalu odredili, za prvo mjesto, iznosi 20 000 kuna što je u filmskom svijetu u Hrvatskoj jedna od najviših – kazao je Davor Brkić, organizator festivala.

Ovaj filmski festival promiče mlade autore i tinejdžere koji su imali mogućnost osvojiti posebnu teen nagradu.

-.-Jabuka TV-.-Irena Škorić, članica žirija (redateljica)– Filmovi su stvarno izvrsni i to me baš iznenadilo, pogotovo tinejdžeri koji jako dobro barataju filmskim jezikom i animacijom. Animacija je hit u svijetu djece i tinejdžera. Prevladavale su teme komičnosti i komedija je dobitna kombinacija za publiku – oduševljena je Irena Škorić, članica žirija (redateljica).

Partner projekta je Hrvatski filmski savez, dok je medijski pokrovitelj Radio 101. Kako su se osjećali nagrađeni autori, možete čuti i vidjeti iz prve ruke Danijela Simića, autora odličnog filma za koji ga je motivirao slavni Chuck Norris.

– Naš film je “Dona i Chuck Norris”, ubacili smo tu ideju u film-vicevi o Chuck Norrisu. Ideja je došla pred sam kraj festivala kad više nismo znali što da snimimo. Imali smo puno brainstorming-a, a onda je ideja došla u 5 minuta. Svidjelo mi se to što smo uspjeli dobiti vrlo jednostavno prostor, ekipa je bila super, a, što je najvažnije, publici se svidjelo. Kad sam čuo da je smijeh u cijeloj dvorani, onda sam skužio – to je to,pogodio sam – rekao je presretni dobitnik 2. nagrade, Danijel Simić.

Filmove možete pogledati na internetskoj stranici www.dona.hr !