Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima Zagrebačke županije

Prigodnom svečanošću dodijeljene su nagrade učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Ukupno im je podijeljeno oko 29 tisuća eura.

– Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što mogu podijeliti bonove učenicima koji su pokazali izvanredno znanje i njihovim mentorima koji su uložili puno truda da bi učenici to i postigli. Zagrebačka županija posebice brine o obrazovanju, pola proračuna ide u obrazovanje, od kapitalne izgradnje u školstvu gdje učenicima želimo osigurati uvjete za što bolji rad, do regionalnog centra kompetentnosti gdje radimo nadgradnju za školovanje, rekao je Damir Tomljenović, zamjenik župana zamjenik župana Zagrebačke županije.

Potom se obratio i svim dobitnicima nagrada, njih je osvojilo ukupno 215 učenika i 103 mentora

– Ono što želim reći jest da je Zagrebačka županija ponosna na učenike, da vrednuje njihove rezultate, te da su bonovi simbolična zahvala za sve što su napravili, na taj način bili na ponos Zagrebačke županije. Želim i mentorima i učenicima da nastave tim putem, da budu uspješni, jer je samo znanje i obrazovanje ono što nas može odvesti u daljnji napredak.

Jedna od onih koja je osvojila nagradu jest Noa Petak, učenica 8. razreda OŠ Eugena Kumičića koja je na predmetnom natjecanju iz hrvatskog jezika osvojila 1. mjesto:

– Meni je bilo super, dosta smo vježbali s našom mentoricom. Dosta smo se potrudili za to i bila sam jako sretna. Natjecanje je bilo u Zadru, bili smo tamo tri dana i bilo je jako lijepo.

Nagradu je dobio i Vito Kadić, učenik 7. razreda OŠ Bogumil Toni koji je na sportskom natjecanju iz rukometa osvojilo 1. mjesto.

– Čast mi je pozdraviti vas i obratiti vam se kao predstavnik svih učenika sportaša Zagrebačke županije. Zahvaljujem se na nagradi i podršci. Zahvaljujem se i županijskom školom sportskom savezu na organizaciji i provedbi svih natjecanja na kojima pokazujemo svoje vještine. Zahvaljujem se i ravnateljima škola na podršci, kako učenicima tako i mentorima koji su velikim dijelom zaslužni za naše uspjehe. Balansiranje škole i sporta nije teško, meni je škola dosta lagana, a sport volim.

Prvo mjesto na umjetničkom natjecanjuu saksofonu osvojila je Ena Jurković, učenica 4. razreda Glazbene škole Jastrebarsko:

– Ja sam Ena, bila sam na natjecanju iz saksofona, bilo je jako lijepo, imala sam tremu ali je prošla kad sam krenula svirati.

U ime svih mentora obratio se profesor Goran Jurković iz Glazbene škole Jastrebarsko.
–  Htio bih se u ime svih mentora, i svih trenera koji su sudjelovali u radu s učenicima i ostvarili ove divne rezultate, zahvaliti županiji i zamjeniku župana što svake godine redovito pohađam te događaje, što nas redovito prati i nagrađuje, to nam svima puno znači, ne samo financijski, nego i pažnja i prihvaćanje, i vrednovanje rezultata.
ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM