Dodijeljene nagrade akademskom sportu

2016. godina u Hrvatskoj obilježena je brojnim sportskim događajima: Europskim prvenstvom u nogometu, Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, ali i Europskim sveučilišnim igrama koje su se održale u Zagrebu i Rijeci. Upravo su te igre Hrvatsku postavile na europsku kartu akademskog sporta, a najboljim hrvatskim studentima-sportašima uručene su i nagrade za zlatne medalje osvojene na tom sportskom događaju.
Uskladiti akademske obveze i ljubav prema sportu nije nimalo lagan zadatak. No da je to moguće i uz to biti među najboljima u akademskom sportu dokazuju dobitnici godišnje nagrade koju dodjeljuje Hrvatski akademski sportski savez.
Tu kremu predstavljaju rukometašice sa Sveučilišta u Rijeci, futsal reprezentacija sa Sveučilišta u Zagrebu, Sanja Polić kao sportašica s invaliditetom iz Rijeke, Dino Sinovčić kao sportaš s invaliditetom iz Splita, te Ana Lenard i Kristijan Tomić iz Zagreba.
Najbolje hrvatsko sveučilište u sportu je zagrebačko Sveučilište, a tu je činjenicu prepoznala i Europska sveučilišna sportska organizacija  koja ga je proglasila i najboljim europskim sveučilištem kada je akademski sport u pitanju
Hrvatski akademski sport nakon Europskih sveučilišnih igara kreće punom parom dalje. Ove godine očekuju nas čak 3 Europska prvenstva u Splitu, a 2018. Europsko prvenstvo u Rijeci.