Dodijeljene Medalja Grada Zagreba

Medalju Grada Zagreba ovoga puta dobili su dobrovoljni darivatelji krvi koji su krv dali najmanje 75, a najviše 200 puta. Medalju su dobile i kumice koje na zagrebačkim tržnicama prodaju već više od 50 godina, a osim njih medaljom su okrunjeni i sportaši koji su sudjelovali na Paraolimpijskim igrama u Riu de Janeiru 2016.

– Medalju Grada Zagreba večeras imam čast podijeliti najplemenitijim ljudima ovoga grada, njih je dvjestotinjak. Oni su istinski heroji ovoga grada. To je bio moj prijedlog zajedno sa ljudima iz Hrvatskog zavoda za transfuziju i mojim ljudima u Gradu kad su u pitanju podružnice Zagrebačkog holdinga, odnosno trgovačke tvrtke u vlasništvu Grada. Kada netko radi 40 godina i vjeran je svojem gradu i tvrtci ili kad netko daruje krv 75 puta zaslužuje da mu netko kaže hvala- ponosan je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ružica Bišćan jedna je od mnogih dobrovoljnih darivatelja krvi koji su za svoje dobročinstvo okrunjeni medaljom Grada Zagreba.

– Dala sam krv 75 puta, i mogu reći da svatko tko može neka da jer jako je lijepi osjećaj dati krv i pomoći nekome nepoznatom- izjavila je dobrovoljna darivateljica krvi Ružica Bišćan.

Ana Krapinec jedna je od 35 kumica koje su dobile medalju Grada Zagreba, a na Dolcu prodaje od 1957. godina te ju ova nagrada jako veseli.

– To je baš jako lijepo da su se sjetili da nas malo pozovu da se malo podružimo. Super je to- sretna je zagrebačka “kumica” Ana Krapinec.

S prošlogodišnjih paraolimpijskih igara naši predstavnici su se vratili s pet medalja, a sada su svi oni dobili još jednu medalju.

– Meni je stvarno velika čast što sam večeras ovdje među ovako prekrasnim i humanim ljudima. Mogu se stvarno samo zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što je uvijek uz nas, što nam je velika potpora i što stvarno cijeni naš trud i naše rezultate- izjavila je paraolimpijka Sandra Paović.

Zaposlenik zagrebačkog holdinga, Nenad Hučić, hrabro se suprotstavio razbojnicima te spriječio razbojstvo zbog čega je nagrađen medaljom Grada Zagreba.

– Nagrada mi puno znači jer ovo je moj grad u kojem sam se rodio,  u kojem živim i radim u njemu. Osjećaj je zaista predivan- rekao je Nenad Hučić, zaposlenik Zgarebačkog holdinga.

I mi se pridružujemo čestitkama svim ovom plemenitim ljudima te se nadamo kako će bez trunke sebičnosti u budućnosti kao i dosad nastaviti pomagati drugima.