Djeca praznike provode na raznim radionicama

Autor: Gorana Banjeglav 8/10/2013 10:40

Vrući ljetni dani teško padaju mališanima koji još nisu otišli na more ili su se s njega vratili. Kako se ne bi dosadivali kod kuće, u knjižnicama i učilištima održavaju se razne radionice na kojima mogu naučiti neke nove vještine, zabaviti su crtanjem, plesom i pjevanjem, ali i upoznati nove prijatelje. Narodno sveučilište Sesvete za djecu je pripremilo široku lepezu radionica, a prva radionica u kolovozu jest ona slikarska.

– Djeca slikaju morske motive, ovo su likovne radionice nazvane mala škola primijenjene umjetnosti. Imamo razne programe, djeca su imala radionicu tkanja u srpnju, pa su imala izradu nakita i sad slikaju na platnu morske motive – istaknula je Roberta Topolovec Pulko iz Narodnog sveučilišta Sesvete.

Radionice koje će se održavati u kolovozu u Narodnom sveučilištu Sesvete namijenjene su djeci od sedam godina naviše, a za njih se nije potrebno prijavljivati unaprijed.

– Oni u biti samo slobodno dođu, radionice su besplatne. Samo se za radionicu gitare mora prijaviti jer smo ograničeni pa ćemo djecu podijeliti u grupe – istaknula je Topolovec Pulko.

Na radionice uglavnom dolaze mališani iz Sesveta, iako se nerijetko dogodi da dođu i djeca iz okolnih kvartova. Djeci koju smo zatekli na prvoj ovomjesečnoj radionici jako se svidjelo slikanje morskih motiva.