Djeca pola sata čekala autobus za put na more

Autor: 8/13/2012 11:11

Mališani koji su jutros na Borongaju nestrpljivo čekali polazak u odmaralište Loda u Skradinu, prije puta su dobili pravu dozu straha. Iako je autobus trebao krenuti oko osam sati, u 8.20 djeca su još čekala da autobus dođe.

Kako je vrijeme prolazilo, mališani su postajali sve zabrinutiji. Brinuli su se i roditelji, ali i gradonačelnik Milan Bandić koji je u svom automobilu čekao da autobus dođe. Njegovi suradnici telefonskim putem pokušavali su doznati gdje je zapelo, dok su se roditelji šalili kako će njihova djeca taj dan ručati – kod kuće.

Kad je autobus skrenuo prema parkingu na Borongaju, svi su odahnuli. Gradonačelnik je izašao iz automobila i ispričao se roditeljima, kazavši kako je podružnica Vladimir Nazor angažirala novog prijevoznika koji se baš ne snalazi. Kako neslužbeno doznajemo, vozaču je rečeno da mališani čekaju kod Doma sportova, zbog čega se on uzaludno provozao po Zagrebu.

– Od 33 skupine mi smo već odvalili više od tri četvrtine. Ovo je predzadnja skupina djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Evo imali smo manji problem, nakon 12 godina dogodi se nešto tako, ali sutra ćemo to riješiti s ljudima iz Vladimira Nazora. Neoprostivo je da ljudi ovdje pola sata čekaju, to ćemo sutra riješiti na sastanku, najbitnije je da djeca idu na more i da se sretno vrate – rekao je gradonačelnik.

Ne sumnjamo kako su mališani nakon cijelog dana kupanja i zabave već zaboravili na neugodnih pola sata prije početka njihovog putovanja.