Divlje srce grada – adventsko odredište po mjeri obitelji

Posjetitelji tijekom večernjih vođenih obilazaka Zoološkim vrtom pod vodstvom Djedice ili Božićnog vilenjaka upoznaju životinje koje žive u paviljonima, a naziru i neke čija glasanja noću odjekuju maksimirskom šumom

Press materijal

Zoološki vrt grada Zagreba zablistao je u blagdanskom ruhu. Lampice na božićnom drvcu u čijem su kićenju sudjelovala djeca iz SOS Dječjeg sela u Lekeniku, upalio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Time je započeo Advent u Divljem srcu grada.

– Zagrepčanima i svim gostima najljepšeg adventskog sajma u Europi željeli smo ponuditi sadržaj drugačiji od onog u središtu grada. Zato smo stvorili prigodni program i ugođaj po mjeri obitelji s djecom i zaljubljenika u životinjski svijet. Petkom, subotom i nedjeljom Zoološki vrt radi produljeno – do 20 sati. Posjetitelji se tada mogu uključiti u vođene obilaske ili uživati u mirnoj šetnji prekrasno osvjetljenim alejama – poručio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Press materijal
Press materijal

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, izrazila je zadovoljstvo otvaranjem i posljednje lokacije u sklopu Adventa u Zagrebu, one koja se naslanja na Park Maksimir.

Posjetitelji tijekom večernjih vođenih obilazaka Zoološkim vrtom pod vodstvom Djedice ili Božićnog vilenjaka upoznaju životinje koje žive u paviljonima, a naziru i neke čija glasanja noću odjekuju maksimirskom šumom.

Press materijal
Press materijal

U organizirane obilaske Vrta moći će se ići i po danjem svjetlu. Ti su obilasci na rasporedu svakim danom u 11.45, a petkom, subotom i nedjeljom dodatno i u 14.45 sati. Okupljanje je kod nastambe morskih lavova.

U Zoološkom vrtu sada se nalaze i nova atraktivna mjesta za fotografiranje te kućice s prigodnom ponudom jela i pića.

Advent u Divljem srcu grada traje do 6. siječnja 2019. godine.

 

Press materijal