STRANKA RADA I SOLIDARNOSTI MILAN BANDIĆ 365 PREKINULA KOALICIJU SA NEOVISNIMA ZA HRVATSKU

- Ne možete ne konzumirati sporazum, koji govori o tome da ćemo se zalagati za naše programske ciljeve, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava - istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević

Sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba potpisan je 7. srpnja 2017., kojem su pristupili klubovi Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti, Stranke međugeneracijske solidarnosti, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista te Hrvatske demokratske zajednice i Neovisnih za Hrvatsku.

Iz sporazuma se povukao klub Neovisnih za Hrvatsku te više nije sigurno hoće li biti većine u Gradskoj skupštini, tko će ju činiti i hoće li na kraju proračun Grada Zagreba za 2019. godinu biti izglasan na slijedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba.

– Naš partner Neovisni za Hrvatsku je prije, nego li je proračun Grada Zagreba za 2019. godinu, bio uopće definiran i prije nego što se upoznao sa suštinom proračuna, javno dao do znanja kroz medije da proračun neće podržati – poručila je, potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti, Ana Stavljenić Rukavina.

Prekinutom suradnjom, Stranka rada i solidarnosti poziva članove Neovisnih za Hrvatsku da se odreknu i svojih funkcija.

– Ne možete ne konzumirati sporazum, koji govori o tome da ćemo se zalagati za naše programske ciljeve, a da ga konzumirate u dijelu koji vam daje samo prava – istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

18. sjednica gradske skupštine Grada Zagreba održati će se 13. prosinca kada će se saznati hoće li Gradska skupština zaista imati većinu.