Dino Dvornik Tribute zapalit će Johann Franck za 30. rođendan legendarnog Dininog prvog albuma

Ako ste poželjeli čuti “Zato praviš slona od mene” uživo, u petak budite u Johann Francku.

Foto: Press materijal

Ako ste poželjeli čuti “Zato praviš slona od mene” uživo, imate priliku u petak 15. studenog 2019. kada će Johann Franck zapaliti Dino Dvornik Tribute bend. Party povodom 30. rođendana legendarnog Dininog prvog albuma starta u 22:30, a ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 i 80 kuna.

Foto: Press materijal

Dino Dvornik Tribute (Official Bend) osnovan je 2008. godine, povodom preranog odlaska hrvatskog kralja funka, Dina Dvornika. Na inicijativu njegove supruge Danijele, okupili su se neki od najboljih glazbenika na ovim prostorima, Dinini uski suradnici, i oživili njegov duh na najvjerniji i najbolji mogući način. Dino je iza sebe ostavio pregršt hitova, koji kroz ovaj bend žive i dan danas.

Foto: Press materijal

Virtuozi koji čine ovaj bend, redom su svi višestruko nagrađivani glazbenici s pozicijama u puno etabliranih i poznatih bendova, a s Dinom su svirali u raznim vremenskim periodima, od Songkillersa do 4funka. 

Foto: Press materijal

Na bubnjevima se nalazi Marko Lazarić, koji je jedan od najboljih hrvatskih bubnjara, koji je uz Dinu bio na mnogobrojnim koncertima. Klavijature svira Gojko Tomljanović, virtuoz i ponajbolji klavijaturist na ovim prostorima, koji je uz basistu Zvonimira Bučevića – Buča, jedan od originalnih članova Songkillersa, koji su 1995. godine snimili jedini Dinov live album, Live in Munchen. Na gitari se nalazi Zoran Jäger Jex, glavni član grupe The Bastardz, koji je s Dinom usko surađivao u studio i na stageu. Na saksofonu je Ivica Premelč, glavni član Dino Dvornik Tribute benda, također bivši suradnik Songkillersa iz kasnijeg perioda benda. Za vokal je zadužen Nikola Marjanović, kojeg poznajemo iz grupa Sane i Radio Luxemburg, a može se pohvaliti nekim zapaženim obradama Dinovih pjesama s grupom Sane.