Dinamo ostao bez Moralesa uoči Andelechta

Pedro Morales

Autor: Boris Matijašević 11/27/2009 14:12

Nogometaši Dinama sutra će opet put Jadrana. Nakon što su u srijedu u utakmici četvrtine finala nogometnog kupa tek u završnici svladali Pomorac, sutra ih u Puli očekuje susret 16. kola Prve HNL protiv Istre 1961. Iako se Puljani nalaze na 14.mjestu tablice, u redovima ‘plavih’ ništa ne žele prepustiti slučaju.

– U Pulu idemo odraditi posao, ali ga želimo odraditi na pravi način. Želimo uzeti nova tri boda kako bismo zadržali prednost na tablici ali i pozitivnu atmosferu koja vlada u svlačionici – rekao je trener Jurčić.

‘Plavi’ u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na Slepičku koji ima tri žuta kartona, te već duže vremena odsutne Carlosa, Bišćana i Lončarića. Robert Kovač trenira, ali ni njega neće biti u Puli, kako bi bio što spremniji za slijedeći tjedan i utakmicu Euro lige sa Anderlechtom u Bruxellesu. No, pred trenerom Jurčićem neplanirano se pojavio veliki problem.

– Pedro Morales od utakmice sa Karlovcem nije odradio niti jedan trening. Ozlijedio je list desne noge, bio je na pregledu ali liječnici još nisu rekli zadnju, tako da ne znamo kada ćemo na njega moći računati. U svakom slučaju, to nam je veliki hendikep.

Trener ‘plavih’ rekao je koju i o sutrašnjem protivniku. klubu za koji je emotivno vezan.

U Puli sam proveo dvije najljepše godine igračke karijere, a to mi je bila i prva trenerska postaja. Od igrača koje poznajem ostala je samo nekolicina, ali to su baš oni najopsaniji. U prvom redu mislim na Šehića, zatim Traorea, kao i na mladog Mislava Anđelkovića, za kojeg sam uvjeren da će u budućnosti biti vrlo važan igrać u domaćim okvirima – završio je Jurčić.

Utakmica Istre 1961 i Dinama počinje u 13,30. Glavni sudac je Igor Križarić iz Čakovca, pomoćnici su mu Borut Križarić (Čakovec) i Saša Fegeš (Nedelišće), a četvrti sudac je Vlado Svilokos iz Siska.