Delegat je rekao da Lučko ne smije pobjediti Split

Dražen Biškup

11/16/2009 13:40

Iako poraz od 4:1 koji su nogometaši Lučkog doživjeli na gostovanju u Splitu ne zvuči lijepo, puno su ružnije stvari koje su se događale u Parku Mladeži. Josip Zornjak, direktor Lučkog, ne krije razočarenje doživljenim.

– Jednom riječju, bila je to otvorena krađa. Mi smo se u Split došli nadigravati i dokazati da je zagrebački amaterski nogomet bolji od splitskog. Nažalost, glavni sudac utakmice, Horvat iz Čakovca, nije nam dao priliku da igramo i da bilo što napravimo. Prva dva pogotka primili smo nakon očitih prekršaja igrača Splita, a posebno je sramotan drugi pogodak. Naš vratar je ležao ozlijeđen, a sudac nije prekinuo utakmicu pa igraču Splita nije bilo teško ubaciti loptu u prazna vrata.

Direktor kluba ističe razočarenje svih u klubu nakon utakmice. Kakvog smisla ima trenirati i pripremati se za utakmicu kad ti u startu ne daju igrati. Čemu sav trud i troškovi putovanja pita se Zornjak. Vrhunac farse u Parku Mladeži dogodio se po završetku utakmice.

– Delegat utakmice, Lasić iz Vinkovaca prišao je našem glavnom treneru Damiru Biškupu i rekao mu da je Split morao pobijediti, i kako je dobio jasne instrukcije da se to mora dogoditi. Očito, Split mora postati prvoligaš. Ja nemam ništa protiv toga da u tome i uspiju, ali neka to bude sportskim putem. Ovo stvarno nema smisla. Degutantno je – prisnažio je Zornjak na kraju.

Najnovija splitska priča dokaz je da u hrvatskom nogometu još puno toga ne štima, i da je naš nogomet i dalje mutna bara u kojoj plivaju male i velike ribe.