DC-ovci obilježili 11. godišnjicu osnutka stranke

Autor:: R.I. 4/2/2011 13:49

Svečanom sjednicom Glavnog odbora Demokratskog centra u Novinarskom domuobilježena je 11. godišnjica osnutka te stranke. Tom prigodom Vesna Škare Ožbolt, predsjednica DC-a uručila je priznanja za dugogodišnji stranački rad 20-orici utemeljitelja stranke.

-.-DC-.-Vesna Škare Ožbolt istaknula je kako je Demokratski centar nastao  2000. godine kao izraz želje za stvaranjem zdrave i politički razvojne opcije centra – desnog centra, opcije kojoj su razvoj i politička umjerenost, ali i čuvanje nacionalnog interesa na prvom mjestu. Dodala je kako je DC sa svojim prijedlozima i zahtjevima uvijek  išao ispred vremena.

– Kada smo bili u vlasti energično smo gurali reforme na području pravne države. Kada smo bili oporba bili smo oni koji su palili svjetlo u mraku korupcije i političkog nepotizma. DC je platio cijenu takvog  ponašanja, stranku su nam pokušali uništiti, članove kupiti ili slomiti i odvojiti od stranke. Sve nam se to dogodilo, ali smo mi ipak živi a oni nisu uspjeli – rekla je Vesna Škare Ožbolt.

Vesna Škare Ožbolt je konstatirala kako je DC pokrenuo lavinu antikorupcijskog raspoloženja i dao veliki doprinos procesu čišćenja države i društva od političke korupcije. Dodala je kako Vlada ima njihovu potporu kao što će našu potporu u tom procesu ali i da će takvu podršku dati svakoj vlast koja se bude nastavila oštro obračunavati sa svim negativnostima društva, a posebno politike.