Darko Klasić o zatvaranju ordinacija DZ Centar

Poziva gradsku upravu da se počne baviti sa zdravstvom jer će u suprotnom pasti standard zdravstvene skrbi u Gradu Zagrebu.

Darko Klasić, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Grada Zagreba i član Saborskog odbora za zdravstvo održao je press konferenciju povodom zatvaranja ordinacija u okviru Doma zdravlja Centar.

Početkom nove godine 2913 građana ostalo je bez svojih obiteljskih liječnika. “Ordinacije se već dulje vrijeme zatvaraju odlaskom liječnika u mirovinu, a pacijenti uglavnom saznaju za umirovljenje svojeg obiteljskog liječnika tek kada potraže liječničku pomoć”; rekao je Darko Klasić.

“Zakonska je obveza svakog doma zdravlja, županije i Grada, kao osnivača zdravstvene ustanove, organizirati i pružati adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu skrb pacijentima na njihovu području, što podrazumijeva i informiranje pacijenata o promjeni njihova liječnika”, poručio je Darko Klasić

Poziva gradsku upravu da se počne baviti sa zdravstvom jer će u suprotnom pasti standard zdravstvene skrbi u Gradu Zagrebu. “Vjerujem da gradska uprava može priznati svoju grešku i preuzeti odgovornost kako bi se spriječilo ponavljanje budućih sličnih propusta”, zaključio je Klasić.