Dani otvorenih vrata u Pučkom otvorenom učilištu

Tekst:: Vrbovec.hr 5/20/2010 12:12

Pučko otvoreno učilište Vrbovec je u povodu 49. godina rada te 45. godina rada Osnovne glazbene škole ograniziralo dane otvorenih vrata od 17. do 21. svibnja 2010. godine.

U ponedjeljak 17. svibnja održana je promocija DVD-a : ”Vrbovečka narodna nošnja”. Riječ je o projektu kojim je Pučko otvoreno učilište Vrbovec želi pridonjeti očuvanju kulturne baštine vrbovečkog kraja. Projekt je realiziran uz pomoć Zdenke Bartol, Ljiljane Stanko te članova Folklornog i Tamburaškog ansambla HKUD-a Petar Zrinski. Ovaj video zapis realiziran je uz potporu Grada Vrbovca i Zagrebačke županije.

Promocija je održana u dvorani POU Vrbovec i s obzirom da je to prva manifestacija koja je održana u ovom prostoru od početka obnove zgrade, Sanja Prijatelj, ravnateljica POU Vrbovec ukratko je predstavila sve što je do sada napravljeno u obnovi dvorane te izložila plan za dovršenje obnove dvorane koja bi u potpunosti trebala biti obnovljena i opremljena do kraja iduće godine. Prije promocije posjetitelji su mogli vidjeti nastup malih balerina baletne skupine POU Vrbovec a nastupili su i učenici Osnovne glazbene škole.

Idućeg dana, u utorak, 18. svibnja 2010. dvorana POU Vrbovec bila je opet ispunjena do posljednjeg mjesta. Razlog za to bila je predstava Teatra EXIT, ”Munchhausen” u izvedbi Vilija Matule.

U sklopu dana otvorenih vrata na Trgu Petra Zrniskog održat će se u četvrtak 20. svibnja 2010. u 10 sati informativno–edukativna akcija ”Dan zdravih gradova” a u petak, 21. svibnja 2010. s početkom u 18.00 sati u dvorani POU Vrbovec održati će se koncert na kojem će skladbe iz opere ”La serva pardona”, talijanskog skladatelja Pergolesija izvesti mezzosopranistica Blanka Tkalčić Breglec i Roland Braus, bariton uz pratnju Davora Ljubića na glasoviru.