Crveni spust je spreman, Snow Queen Trophy nije upitan

Dovoljne količine snijega napravljene su već početkom prosinca zahvaljujući novim tehnologijama i investicijama Grada Zagreba usprkos neobično visokom temperaturama koje se bilježe ove zime.

Foto: Žarko Škreblin

Sljeme je spremno ugostiti po 14. put najbolje svjetske slalomašice i 11. put najbolje slalomaše. 4. i 5. siječnja održat će se Snow Queen Trophy, ženska, odnosno muška utrka Svjetskog skijaškog kupa.

“Trenutno je na Sljemenu -6 stupnjeva Celzijevih, svi topovi rade, nadamo se da će minus potrajati. Crveni spust je potpuno spreman”, izjavio je na konferenciji za medije Igor Žiljak, voditelj zasnježenja i skijaških staza.

Dovoljne količine snijega napravljene su već početkom prosinca zahvaljujući novim tehnologijama i investicijama Grada Zagreba usprkos neobično visokom temperaturama koje se bilježe ove zime.

“Bez toga sigurno ne bismo prošli FIS-ovu snježnu kontrolu. Sad staza miruje i čeka Snow Queen Trophy”, nadovezao se direktor utrka Vedran Pavlek.

Naše boje branit će, između ostalih, Istok Rodeš koji se nada najboljem.

“Trenirali smo po dva puta u danu na stazi. Uvjeti su odlični. Staza je apsolutno spremna za utrku”, kazao je Rodeš s kojim se slažu Elias Kolega i Matej Vidović.

“Za mene je sezona počela ne baš onako kako sam zamislio, ali sad sam se imao vremena odmoriti i vjerujem da ulazim u bolji ciklus. U tri dana na Sljemenu smo odradili pet treninga i izvukli smo maksimum. Sad s veseljem čekamo utrku”, komentirao je Vidović.

Stazu najbolje poznaje Ivica Kostelić koji je na sljemenskom postolju bio tri puta s drugim i jednom s trećim mjestom.

“Imamo momke koji imaju odlične izglede. Dečki su u solidnoj formi, drago mi je da su došli do ove utrke bez ozbiljnijih zdravstvenih problema”, dodao je Kostelić.

Organizatori se nadaju dobrim rezultatima i među našim ženskim predstavnicama za koje prvi lauf počinje 4. siječnja u 13.00 sati, dok je druga vožnja najboljih svjetskih slalomašica zakazana za 16.15 sati. Start prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja je u 14.15 sati, a druge vožnje u 17.40 sati.