Crossover koncert po uzoru na Maskima Mrvicu

Autor:: M. M. 2/4/2010 10:18

Koncert na klaviru u crossover izvedbi mladog samoukog glazbenika Davida Cindrića svi zaintersirani će moći poslušati u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18, u subotu 13. veljače 2010. godine u 18 sati.

David je znao da želi svirati klavir već s 5 godina. Rođen je u Kutini 1990. godine. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja nije prestao svirati klavir. Svirao je satima svaki dan, pratio zborove, svirao u raznim bendovima, što naravno nije moglo proći bez rezultata. Odmah nakon završetka glazbene škole počeo je komponirati vlastite skladbe i snimati ih na računalo, no niti jednu skladbu nema notno zapisanu. Sve ih svira bez nota, ‘iz glave’.

Nakon četiri godine već je imao cijelu kolekciju skladbi, što ga je potaknulo na izdavanje samostalnog ‘crossover’ albuma. Njegov je uzor bio Maksim Mrvica od prvog puta kad ga je čuo, pa je vjerojatno zbog toga snimio album u tom stilu. Album pod nazivom ‘Human life’  dovršen je u travnju 2009., nakon čega je odmah uslijedio i promotivni koncert u Čakovcu.

Na albumu se nalazi devet skladbi: God’s arrival, Human life, Person unknown, Simmy, Classical gas, Sleeping child, Game of the Sun, Heaven i Your love remains forever, u kojoj je solo-dionicu na gitari odsvirao Josip Bralić.

Ulaznice se mogu kupiti radnim danom od 9 do 15 sati u CKIM-u, a cijena im je 30 kuna.