Crossover Festival Zagreb

U petak, 27. srpnja, na Crossover Festivalu nastupit će Smoove & Turrell - britanski soul genijalci koji u Zagreb dolaze promovirati netom izdani album Mount Pleasant, te hrvatsko-nizozemski sastav Soul Shadows

Press materijal

Crossover Festival Zagreb, međunarodni glazbeni festival koji u park Ribnjak dovodi svjetske glazbenike različitih žanrovskih određenja, ovoga će se ljeta održati od 25. do 29. srpnja.

Pet dana sjajnih glazbenika i izvrsne ljetne atmosfere na Ribnjaku će okupiti posjetitelje željne jedinstvenog ljetnog glazbenog osvježenja. Crossover se po prvi puta održao prošle godine, a veliki interes posjetitelja, kako domaćih, tako i turista, pokazao je da je Zagreb željan kombiniranja i predstavljanja drugačijih glazbenih žanrova.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Pozornica na Ribnjaku ugostit će tako neke od najzanimljivijih izvođača po izboru glazbenog urednika Marina Levaja.

Festival tako otvara 25. srpnja romski sastav Gipsy Groove s Kosova, čije članove krase različite narodnosti. Gipsy Groove izvodi tradicionalnu glazbu na krajnje moderan način miješajući je sa žanrovima kao što su jazz, funk, ska. Drugoga dana festivala, uz srpski bend NAKED, nastupit će CHUI, trenutno vodeći domaći sastav čiji nas jazz šalje ravno u budućnost.

U petak, 27. srpnja, na Crossover Festivalu nastupit će Smoove & Turrell – britanski soul genijalci koji u Zagreb dolaze promovirati netom izdani album Mount Pleasant, te hrvatsko-nizozemski sastav Soul Shadows. Kombinacijom slavnih klasika i autorskim pjesmama, svemogući vokal Mirza i nizozemski virtuozi dokazat će nam zašto su blizu svjetskom uspjehu u soul žanru.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

U subotu će nastupiti Jam Bucket te Techno Vikings, sasvim otkačeni talijansko-hrvatski saksofon kvartet koji u pratnji nepogrešivog bubnjara ‘skida’ najveće house hitove na krajnje nepredvidljiv i plesan način. Festival u nedjelju zatvaraju Eargonautsi.

Novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partyji koji će se održavati u petak i subotu, 27. i 28. srpnja u Kaptol Boutique Cinema uz kultnog DJ-a Ozrena Kanceljaka.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Uz sjajnu glazbu i prave ljetne vibracije, organizatori – Katapult promocija, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, osigurali su i brojne druge zanimljivosti. Tako će Ribnjak biti pretvoren u pravu festivalsku oazu, različitim festivalskim ukrasima i scenografijom.

Također, važno je napomenuti i zanimljivu gastronomsku ponudu, koja će mirisima i okusima provesti kroz različite krajeve svijeta, od uvijek popularne sangrije, do Sidi Bou Said čaja s makroudh kolačićima i ručno rađenih balkava.

Ulaz na festival je besplatan!

 

Press materijal