CROGLOBATHON: Planinarenje protiv ginekološkog raka

U Domu Crvenog križa Grada Zagreba planinarima koji stignu na cilj priprema se lagani ručak, mjerenje krvnog tlaka, kisika i šećera u krvi te test za ispitivanje plućne funkcije

Press materijal

Jubilarno peto hrvatsko izdanje međunarodne zdravstvene akcije podizanja svijesti o važnosti prevencije ginekološkog raka, CroGlobathon održati će se 22. travnja.

CroGlobathon će započeti u 8.45 sati ispred Osnovne škole u Gračanima, nastavit će se stazom preko Brestovca, a zajednički put završit će dolaskom na cilj oko 12 sati u Domu Crvenog križa Grada Zagreba planinarima koji stignu na cilj priprema lagani ručak, mjerenje krvnog tlaka, kisika i šećera u krvi te test za ispitivanje plućne funkcije.

Press materijal

Brojni liječnici, sportaši i građani predvođeni ljubiteljima planinarenja, popularnim alpinistom Stipom Božićem i glumcem Vedranom Mlikotom zajedno će planinariti na Sljeme kako bi u svijet poslali poruku o važnom utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje pa tako i smanjivanje mogućnosti obolijevanja od ginekološkog raka.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Press materijal