Čistoća predstavila nova vozila i opremu

Gradske vlasti žele pokazati da ne gube vrijeme u Zagrebu te da je glavni grad spreman nositi se s planom gospodarenja otpada

Manifestacijom Eko piknik gradske su vlasti željele poručiti da je Zagreb spreman za pametno gospodarenje otpadom. Na Bundeku je Čistoća izložila novi vozni park te pokazala kako teče proces pražnjenja kanti i kontejnera. Šezdeset novih kamiona od ukupno 300 kamiona i specijalnih vozila stajalo je izloženo na Bundeku.

– Predstavili smo 60 vozila podružnice Čistoća koje služe za sve vrste čišćenja i naših usluga koje pružamo prema građanima. Od službe čišćenja i pranja predstavljeni su najnoviji cestari, čistilice, peračice i cisterne. Također, imamo prikazano mobilno reciklažno dvorište sa zelenim otokom i slične usluge – istaknula je direktorica Sektora operative Čistoća Jasmina Zuber Majerić.

Gradonačelnik Milan Bandić još jednom istaknuo da je Zagreb prvi sanirao deponij po najnovijoj svjetskoj tehnologiji i prvi napravio najmoderniji pročistač voda.

– Prvi ćemo kroz plan za gospodarenje otpadom, zajedno s našim sugrađanima koji će pokazati još višu razinu ekološke svijesti, napraviti i treću sastavnicu strategije gospodarenje otpadom, Centar za gospodarenje otpadom na Resničkom rukavcu – objasnio je Bandić.

Projekt nabavke novih vozila i opreme stajao je milijardu i pol eura.

– To što Zagreb ima nema cijela Hrvatska. Pozivam moje sugrađane da demonstriramo taj prioritet i ekološku osviještenost. Zagrepčani su sami gospodari svoje sudbine – zaključio je gradonačelnik.