Četiri godine bez Borisa Šprema!

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: Jabuka TV 9/30/2016 14:05

Četiri godine su prošle od kada nas je nakon duge i teške bolesti napustio Boris Šprem. Ovaj značajni hrvatski političar rođen je 14.04.1956. u Koprivničkim Bregima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, obašao je funkciju predsjenika Skupštine Grada Zagreba,a za predsjednika Hrvatskog sabora jednoglasno je izabran na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora 22.12.2011. godine. Svake godine polaganjem vijenaca na Mirogoju prisjete ga se njegovi kolege u znak sjećanja na sva njegova politička postignuća i zahvale.
– Njegove vrijednosti socijaldemokracije moramo nastaviti, jer on je čovjek koji je otvorio demokratske procese u stranci. Žao mi je što nakon toga možda nije bilo dovoljno sluha da se neke njegove ideje implementiraju u društvu i u socijaldemokraciji – prisjetio ga se Davor Bernardić.
Njegovi kolege navode da je iza sebe ostavio bogatu političku karijeru, te da je svakoj svojoj dužnosti pristupio časno i otvorena srca, s iskrenom željom da postigne veće dobro i da učini razliku, a nikako samo da odradi mandat.
– Hvala ti Borise na svemu što si napravio i za zagrebački SDP i mi osobno uvijek ćemo ti biti zahvalni i uvijek ćeš nam biti u dragom sjećanju. Sada nastavljamo zajedno dalje, nastavljamo se boriti za bolju Hrvatsku i bolju socijaldemokraciju u Hrvatskoj – dodao je Bernardić.