Cesta D. Selo- S. Kraljevec ovisi o financijama

Autor: Gorana Banjeglav 11/5/2014 17:13

Stanovnike istočnog dijela Zagrebačke županije zanima je li u planu obnova ceste Dugo Selo – Sesvetski Kraljevec. Ono što muči sve bicikliste iz tog dijela jest hoće li se izgraditi biciklistička staza uz tu prometnicu.

– Izgradnja biciklističkih staza uz cestu u isključivoj je nadležnosti Grada Dugo Selo. Obnova navedenog kolnika ovisiti će o financijskim sredstvima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije i mogućnosti sufinanciranja od strane Grada Dugo Selo – odgovorio nam je ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Ivan Mikulčić.

Iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo odgovaraju da kako bi se realizirala biciklistička staza Sesvetski-Kraljevec – Dugo Selo potrebno je usuglasiti se sa Zagrebačkom županijom. Naime, područje kojim cesta prolazi nalazi se pod dvije lokalne uprave (Grad Zagreb i Zagrebačka županija), te uz Državnu cestu br.41 koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta.

– Tako da na žalost, izgradnja te staze ne ovisi isključivo o planovima Grada Zagreba. Kako je potpisan sporazum Između Grada Zagreba , Zagrebačke te Krapinsko-zagorske županije za razvoj Integririranog promet, te osnovana i tvrtka, u narednom razdoblju i taj problem će biti riješen kroz izradu master plana koji je u pripremi i koji uključuje i biciklistički promet – zaključuju iz Gradskog ureda.