Centar Zagreba još dostupniji osobama s invaliditetom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i nositelj projekta Slopey Siniša Kekić zajedno su obišli nekoliko objekata na kojima su postavljene kosine koje omogućuju lakši ulazak u objekte osobama s invaliditetom

Centar grada od sada je još dostupniji osobama s invaliditetom jer je postavljeno 25 novih kosina na 23 lokacije u gradu koji će osobama otežane pokretljivosti olakšati ulazak u pojedine objekte.

– Naljepnice se naljepe na izloge trgovina, osobe s invaliditetom nazovu broj koji je istaknut na izlogu i onda im osoblje izvadi kosinu da bi mogli ući u trgovinu. To je neko kompromisno rješenje koje smo pronašli da nikome ne smetaju kosine na ulici – rekao je nositelj projekta Slopey Siniša Kekić.

Cijena kosine kreće se od 700 do 1 500 kuna, ovisno o visini stepenice i količini utrošenih sati i materijala. Postojeći urbanistički plan trenutno priječi postavljanje kosina, ali gradonačelnik je najavio nabavu novih.

– Na sve socijalne, kulturne i zdravstvene institucije u Gradu Zagrebu gdje ulaze osobe s invaliditetom postavit ćemo kosine do jeseni – najavio je gradonačelnik Bandić.