Centar za kulturu Trešnjevka poziva na izložbu fotografija

Namjera je kroz organizaciju takvih zbivanja prije svega animirati stanovništvo na neko dublje promišljanje dijela grada u kojem žive.

FOTO I TEKST: Centar za kulturu Trešnjevka

U petak, 29.1.2021. u 19 sati u Galeriji Modulor održat će se izložba fotografija Trešnjevka za 10 čiji su autori Saša Martinović Kunović i Luka Mjeda.

Radi se o fotografijama iz arhive galerije, nastalih tijekom zadnjih desetak godina djelovanja. Fotografije su nastale u okviru raznih foto-radionica ili natječaja u organizaciji Cekate-a. Njihovi su autori najčešće i sami stanovnici Trešnjevke, ali i drugih dijelova grada. Među njima ima i profesionalaca, i onih koji to nisu. Namjera je kroz organizaciju takvih zbivanja prije svega animirati stanovništvo na neko dublje promišljanje dijela grada u kojem žive. Na neko njegovo novo viđenje. Sada, s vremenskim odmakom, kada se slika grada prilično promijenila, čini se da je u tome bilo smisla, navode u pozivu Cekate-a.

Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela, hvata promjenu, bilježi. Nastaje vrijedna arhiva Grada. Iznenađuje nas, podsjeća. Negdje na greške, negdje na dobre strane. Uz podsjetnik u obliku ovih fotografija, prošlost nam šalje neku poruku, tjera nas da zbrajamo i oduzimamo; da li smo nešto mogli bolje, drugačije?

Izložba će trajati do 20.2. 2021. i možete je pogledati svakog radnog dana od 10 do 14 sati, a samo otvorenje će biti snimljeno i dostupno na Facebook stranici Cekate-a, od 30.1.2021.