Čemu da se Zagrepčani raduju? Šatoru i vodoskoku?

Autor: Sarah Srdar 12/1/2014 13:11

Zagreb je dužan kao Grčka, riječi su potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba iz redova SDP-a uoči 21. sjednice koja će se održati u utorak, 2. prosinca. Usprkos tome smatra kako se cijene komunalnih usluga u Zagrebu ne bi smjele povećavati.

– Zagrepčani plaćaju najskuplje režije u cijeloj jugoistočnoj i istočnoj Europi, imaju najveći dug i Zagreb ima najveći prirez. Zagreb je u tim stvarima ‘naj’ – objašnjava Davor Bernardić.

Osim rasprave o prijedlogu Proračuna za 2015. godinu, na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine naći će se i prijedlog nagodbe Grada i slastičarnice u samom centru Zagreba koja deset godina nije plaćala račune.

– Koliko je takvih nagodbi ima ‘ispod radara’. Ne čudi da Grad ima 3 milijarde kuna nenaplaćenih potraživanja, a s druge strane je dužan kao Grčka. Jedni u ovom gradu mogu sve, a drugi ništa. Jedni uredno plaćaju poreze i radnike, a drugi imaju vezu i to 365 dana u godini – komentira Bernardić i pita čemu se uopće prosječni mladi Zagrepčanin može radovati?

– Šatoru na Trgu? Vodoskoku? Rupi? Vrtiću bez grijanja ili školi u tri smjene? Znate li da netko iz Pariza, Londona ili Praga želi doći ovdje živjeti – pita potpredsjednika Gradske skupštine i zaključuje kako je očekivao promjene, a jedino što vidi u ovom prijedlogu Proračuna je udar na sirotinju i siromašne umirovljenike te nedostatak ideja za povećanje prihoda. Stoga će iznijeti niz prijedloga na sjednici Gradske skupštine koji će biti usmjereni na stvaranje perspektive kreativnima i ambicioznima kako bi se kreirala i otvarala nova radna mjesta. Posao je ionako mnogima najveća novogodišnja želja.