Cedevitu očekuje teško gostovanje u Zadru

Jermaine Anderson

Autor:: Tin Jandrašek 3/30/2010 14:15

-.-Luka Klun/ PIXSELL-.-Zadrani i Cedevitaši danas u 18 sati igraju derbi kola, koji je ujedno i njihov prvi međusobni susret u novom hrvatskom prvenstvu. U NLB ligi Cedevita je u Zadru skoro iznenadila, no domaći su košarkaši uspjeli doći do pobjede 89:85. U Podsusedu je Cedevita bila bolja i na kraju slavila 75:69.

Subotić:  Zadar je u maloj krizi, no u svojoj su dvorani favoriti

– Naši susreti u NLB-u nemaju nikakve veze s ovim u utorak – započeo je trener Cedevite Slobodan Subotić za službenu klupsku stranicu.

– Ovo je drugo natjecanje i sasvim druga utakmica. Zadar je u maloj krizi, no u svojoj su dvorani favoriti i moramo odigrati sjajno da ih dobijemo u gostima. Iznimno teško gostovanje ali mi moramo u susret ući jako, hrabro i izdržati svih 40 minuta u visokom tempu. Pokazali smo u NLB-u da možemo dobro odigrati i na gostovanjima, a ne samo pred našom publikom – rekao je Subotić, čiji košarkaši već u subotu igraju sa Cibonom.

– Zadar i Cibona su teški suparnici, ali ja vjerujem u moje momke da su shvatili kako treba igrati i kako doći do pobjede – nastavio je Subotić kojemu se pridružio i njegov igrač Damjan Rudež koji vjeruje u pobjedu u Višnjiku.

Rudež: Respektiramo ih, ali nismo bez šansi i nećemo se predati

– Zadar je naš prvi pravi veliki izazov u hrvatskom prvenstvu. Respektiramo ih i na najbolji mogući način se pripremamo za tu utakmicu. Mislim da smo u dobroj formi i vjerujem da nismo bez šansi. Predat se unaprijed nećemo a siguran sam da je svima moral na visini jer željni smo dokazivanja i pravog rezultata u domaćem prvenstvu – izjavio je Damjan Rudež uoči večerašnjeg dvoboja sa Zadrom.