Cedevita u debriju savladala Cibonu

U dresu pobjednika Andrija Stipanović upisao je 20 poena, osam skokova i tri asistencije, Cherry je ubilježio 14 poena, pet skokova i šest asistencija, a Filip Krušlin zabio je 11 poena

Press materijal

U 23. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Cibonu 79:71. Domaćini su pružili dobar otpor i Cedevita se za pobjedu pošteno namučila. Na poluvremenu su gosti imali četiri poena prednosti, a na kraju treće četvrtine bili su na +7. Prvi put na utakmici do dvoznamenkastog vodstva došli su kad je na 8:08 min. do kraja susreta Will Cherry zabio tricu za 65:55, a on je ubrzo položio i za vodstvo 67:65. Cibona je do kraja pokušala preokrenuti sa zonom, no na manje od -7 domaćini do kraja nisu došli.

U dresu pobjednika Andrija Stipanović upisao je 20 poena, osam skokova i tri asistencije, Cherry je ubilježio 14 poena, pet skokova i šest asistencija, a Filip Krušlin zabio je 11 poena.

Na strani Cibone Luka Žorić ubilježio je 20 poena i 10 skokova, a Marin Rozić upisao je 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Press materijal
Press materijal

U prvoj četvrtini momčadi su se izmjenjivale u serijama. Cedevita je otvorila s vodstvom 11:0 i poslije trice Ukića nakon manje od tri minute igre domaćini su pozvali timeout. Cibona je na to odgovorila serijom 15-2 i prešla u vodstvo 15:13, a prvu četvrtinu Cedevita je naposljetku završila sa serijom 8-0 i u drugu dionicu ušla je s vodstvom 25:22.

Kad je Stipanović na asistenciju Cherryja položio na drugi obruč, Cedevita je u 15. minuti povela 35:29. Trener Cibone Ante Nazor pozvao je timeout jer su gosti napravili 7-0, a poslije toga dvije trice vezao je Rozić pa je kod rezultata 35:35 timeout pozvao i Jure Zdovc.

U drugoj četvrtini Rozić je za Cibonu zabio tri trice, ali je Cedevita ipak otišla na odmor s prednošću 45:41. Poslije trice Rozića, njegove četvrte na utakmici, na 2:17 min. do velikog odmora domaćini su vodili 41:40, no Stipanović je kasnije okrenuo Žorića i položio na drugi obruč, a Nichols je na 40 sekundi do poluvremena pogodio tricu. Vodstvo Cedevite moglo je biti i veće jer je Cedevita imala zadnji napad u drugoj četvrtini, no Cherry nije uspio poentirati u ulazu.

Press materijal

Cibona je u prvom poluvremenu Cedevitu nadskakala 21-15, a obranom u prvih 20 minuta trener Zdovc sigurno nije bio zadovoljan.

U 24. minuti Cedevita je preko Stipanovića povela 49:41, no gosti ipak nisu uspjeli otići na dvoznamenkastu prednost jer su Žorić i Uljarević odgovorili serijom 6-0 za Cibonu. Kad je na 1:30 min. do isteka treće četvrtine Cherry položio u kontri za 55:49 prednost gostiju, Cibona je pozvala timeout.

Treća četvrtina naposljetku je završena s 58:51 u korist Cedevite, a taj rezultat postavio je Krušlin kad je sa zvukom sirene zabio tricu.

Press materijal