Cappuccino iz Zagreba oborio Guinnessov rekord

Najveći cappuccino na svijetu

Autor: Ana Kranjčić 9/1/2012 17:48

Unatoč cjelodnevnoj kiši, na Trgu bana Josipa Jelačića okupio se pozamašan broj građana koji su pratili obaranje Guinnessovog rekorda u pripravljanju najvećeg cappuccina na svijetu. Organizator cjelokupnog događanja je obiteljska tvrtka za proizvodnju kave s desetogodišnjim prisustvom na hrvatskom tržištu.

– Drago mi je, prije svega, da Zagreb sudjeluje u nečemu što Zagrepčani vole, a to je kava – kazao je Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, koji je i sam sudjelovao u obaranju Guinnessovog rekorda.

Važno je napomenuti kako je održana manifestacija humanitarnog karaktera te kako je doniran iznos od dvadeset tisuća kuna Centru za rehabilitaciju djece s teškim oštećenjima “Mali dom.”

– To je onaj hvalevrijedan potez svakog poduzetnika kada iz svoje dobiti, iz svog dijela, demonstrira društveno odgovorno ponašanje, solidarno ponašanje i svjesno u onom području u kojem živi i daje pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Mislim da je to najveća pobjeda ove akcije uz to što ćemo, nadam se, ući u Guinnesovu knjigu rekorda – istaknuo je Bernardić.

Pripreme za ovaj događaja trajale su oko tri mjeseca, a da bi se oborio rekord, bilo je potrebno napraviti više od dvije tisuće litara cappuccina U njegovom obaranju sudjelovali su profesionalni ugostitelji iz cijele Hrvatske, a iz tvrtke garantiraju da je svaki cappuccino napravljen prema pravilu, što podrazumijeva jednu trećinu espressa, jednu trećinu toplog mlijeka i jednu trećinu mliječne kreme, odnosno pjene.

– Jako smo zadovoljni odazivom naših kupaca koji su iz cijele Hrvatske došli autobusima kako bi sudjelovali u obaranju rekorda. Ovim putem zahvaljujem jer to je zaista dokaz vjernosti ovoj robnoj marki i kvaliteti našeg posla i usluga – zadovoljno je rekao Marko Crnogorac, organizator događaja.

Hrvati su poznati kao veliki obožavatelji ispijanja kave i rijetki su oni koji mogu zamisliti svoj dan bez finog, vrućeg espressa ili kave s mlijekom. Upitali smo predsjednika Gradske skupštine u kakvoj vrsti kave najviše uživa.

– Najviše volim kad si sam skuham svoju kavu zato jer najbolje znam stavit šećer prilikom kuhanja i najbolji omjer kave i mlijeka, budući da pijem tursku kavu – objasnio je Bernardić.

Nakon gotovo cjelodnevnog čekanja, zahtjevi za obaranje Guinnessovog rekorda su ispunjeni jer je napravljano dvije tisuće i dvanaest litara cappuccina, što znači da su Hrvati napravili najveći na svijetu.