Brojni okupljeni političari na prosvjedu protiv glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu

Prosvjedovali su protiv skladištenja krupnog otpada u Sesvetskom Kraljevcu

Povodom isteka roka za privremeno odlaganje krupnog otpada u Sesvetskom Kraljevcu, ondje je održan prosvjed. Prosvjedu su prisustvovali brojni političari, među kojima je bio i Trpimir Goluža, Mostov zastupnik u Skupštini.

– Danas smo se ovdje okupili da bismo vidjeli hoće li gradonačelnik Tomašević ispuniti jedno od svojih prvih obećanja otkako je postao gradonačelnik, a to je da će skladištenje ovog glomaznog otpada u Sesvetskom Kraljevcu biti ograničeno, odnosno da će trajati samo 75 dana – objasnio je Goluža povod okupljanja.

– Danas nije 75. dan, danas je 72. ili 73. dan, međutim ovim okupljanjem želimo poručiti gradonačelniku da smo zainteresirani za problematiku, da pratimo njegov rad i da ima još tri dana da u potpunosti isprazni odlagalište otpada – dodao je.

Naime, Tomašević je na presici u kolovozu rekao da će se sljedećih 75 dana glomazni otpad privremeno skladištiti u Sesvetskom Kraljevcu. Gradonačelnik je smatrao da je to dovoljno vremena da se kupi drobilica i riješi problem.

– Ne prosvjedujemo ovdje protiv njih, ona zapošljava ljude ovdje, nemamo ništa protiv nje, ali imamo nešto protiv načina na koji se to dogovorilo s gradskom vlasti bez komunikacije s gradskom četvrti i Mjesnim odborom. Tomašević je, otkako je postao gradonačelnik, počeo jako gaziti na svoja obećanja – poručio je potom Marko Blažević, predsjednika Mjesnog odbora Sesvetski Kraljevec.

Osim Mostovaca, prosvjedu je prisustvovao i Marijan Tomurad, gradski zastupnik BM365, koji se osvrnuo na Tomaševićeva predizborna obećanja.

– S druge strane, u predizbornoj kampanji puna usta su mu bila toga da će sve rješavati u dogovoru s građanima te da će građani sve vidjeti što se događa, međutim od toga nema ništa – zaključio je Tomurad.