Brod kulture ovo ljeto donosi i gastro užitke

Od 29. srpnja do 4. kolovoza Brod kulture i gastronomije oplovit će sedam destinacija od Makarske do Rogoznice. Svim posjetiteljima ponudit će pregršt kulturnih događanja, a sve to uz ukusne delicije

Makarska, Postira, Trogir, Pirovac, Zadar, Sv. Filip i Jakov, te Rogoznica destinacije su koje će Brod kulture i gastronomije oploviti u sedam dana. Knjižara na otvorenom, promocije knjiga i pisaca, predstave za djecu, radionice čitanja i pisanja samo su dio bogatog sadržaja 11. izdanja ove kulturno-turističke manifestacije.

– Ove godine imamo dva pisca koji će konstantno biti s nama na brodu, ali tijekom turneje će nam se priključiti i pisci koji se nalaze u mjestima gdje se brod zaustavlja. Zanimljivo je da su s nama Enes Kišević i Sonja Zubović koji će voditi radionice za odrasle i djecu, tu je također mnoštvo kulturnih programa , ali i novi gastro program – rekao je Igor Gerenčer, voditelj projekta Brod kulture i gastronomije.

Upravo će za gastroprogram biti zadužen najpoznatiji hrvatski gastronom Rene Bakalović.

– Bio sam jako sretan kada su me pozvali na Brod kulture. Mislim da je ovo dobar potez jer je Hrvatska konačno prepoznata kao gastro destinacija, a aspekt nautičke gastronomije kojeg ćemo promovirati je zaista spektakularan. Jadranska gastronomija nam nudi toliko širok izbor da bi Nijemci rekli “Qual der Wahl” što u prijevodu znači muka od izbora – naveo je Rene Bakalović.

Upravo je Rene Bakalović suzio taj izbor, pa će svi okupljeni potpuno besplatno imati priliku degustirati vrhunske delicije, dok će s druge strane Sonja Zubović na zanimljivoj radionici za djecu “kuhati stihove”.

– Na Brodu kulture gostovala sam i prijašnjih godine, ali ovoj se naročito veselim jer ću voditi radionicu za djecu pod nazivom “Poezija to go – preko kuhače u pjesme”. Uz gastronomiju koja je hrana za tijelo mora biti i hrane za dušu, a svijet na najmlađima ostaje tako da oni ne smiju biti zapostavljeni – dodala je književnica Sonja Zubović.

Stoga, ako od 29. srpnja do 04. kolovoza ugledate ovu veselu posadu slobodno se pridružite zanimljivim i poučim druženjima.