Branko Ivanda traži novu hrvatsku Shirley Temple

Lea Deutsch i Daria Gasteiger

Autor: Maja Gujinović 2/5/2010 8:57

Ove nedjelje održava se velika audicija za mlade glumce, pjevače i plesače za novi film proslavljenog hrvatskog filmskog redatelja Branka Ivande imena ‘Lea i Darija – dječje carstvo’, o dvjema velikim dječjim kazališnim zvijezdama u Zagrebu uoči Drugog svjetskog rata, koje su doživjele tužne sudbine.

-.-PrtSc-.-Lea Deutsch, hrvatska Shireley TempleLea Deutsch, koju su zvali ‘hrvatska Shirley Temple’, i Daria Gasteiger bile su zvijezde popularnog dječjeg kazališta ‘Dječje carstvo’ u kojem su između dva rata glumili mnogi kasnije poznati glumci i plesači. U vihoru rata Lein život je završio u vlaku za Auschwitz, dok je Daria uspjela pobjeći i preživjeti.

 

Nekada popularne zvijeze tragičnih sudbina, koje su pale u zaborav

Njihovi tragični životi već su ekranizirani u dokumentarcu Branka Ivande, u spomen na Leu Deutsch je 2008. godine zagrebačkoj Židovskoj općini otvorena nova kazališna scena, a sada slijedi i snimanje dugo najavljivanog filma kojeg bi trebao producirati Oscarovac Branko Lustig.

 

– Zagreb je, kao i cijela Hrvatska, oduvijek bio grad u kojem su se formirale talentirane ličnosti. Za našu priču o Lei i Dariji očekujemo dvije nadarene tinejdžerke, glumice i step plesačice, koje će oživjeti uzbudljivu sudbinu zagrebačkih kazališnih zvijezda pred Drugi svjetski rat – izjavio je redatelj Branko Ivanda ususret nedjeljnoj audiciji, koja će se održati u 13 sati u Centru za Kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1. Audicija je namijenjena za mlade glumce, pjevače i plesače u dobi od 7 do 14 godina.

 

Film će producirati Oscarovac Branko Lustig, a glumit će Zrinka Cvitešić i Relja Bašić

Tina Grdić-.--.-Branko LustigMlade talente odabrat će stručni žiri koji čine redatelj Branko Ivanda, urednica dramskog programa HTV-a Lada Džidić, koreografkinja filma Jasminka Zajec i producentica filma Lidija Ivanda. Podršku mladim glumcima pružiti i proslavljena imena hrvatskog glumišta kao što su Zrinka Cvitešić koja će u filmu glumiti Leinu majku, Dražen Čuček, Ana Vilenica, Linda Begonja, Judita Franković, Sebastian Cavazza, Dražen Čuček, Ivan Herceg i plesni virtuoz Nicolas Quesnoit. U filmu će se pojaviti i Relja Bašić kao legenda hrvatskog glumišta, glumac i redatelj – Ivo Raića.

Potvrda dolaska na audiciju potrebno je javiti na brojeve telefona 4847 071, mobitela 091 3434 362 i 091 3434 360 ili slati na e-mailove toni@priredba.hr i mate@priredba.hr.