Bivši kapetan Švedske novi igrač HNK Gorice

Potpisao je dvogodišnji ugovor.

Foto: Instagram

Novi igrač HNK Gorice postao Jiloan Hamad (28), koji primarno igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača. Tijekom dosadašnje karijere igrao je za švedske klubove BK Forward, Malmö FF i Hammarby, kao i za njemački Hoffenheim, belgijski Standard Liege i korejski Incheon United. Nakon što je raskinuo ugovor u Južnoj Koreji, u HNK Goricu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dvije godine.

“Presretan sam što sam ovdje, što sam postao dio HNK Gorice. Ovo mi je velika prilika i nadam se da će naša suradnja biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Hamad, koji će u Gorici nositi dres s brojem sedam.

Hamad je bivši mladi reprezentativac Švedske, jedno vrijeme bio je i kapetan švedske U-21 reprezentacije, a skupio je i osam nastupa za švedsku A selekciju u prijateljskim utakmicama. Kako je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, od roditelja Iračana, dobio je pozive i da nastupa za azerbajdžansku te iransku reprezentaciju. Azerbajdžan je odbio, a irački poziv je prihvatio i trenutno čeka odobrenje FIFE.

Treninzima se priključuje odmah, a pravo nastupa za svoju novu momčad trebao bi steći do sljedećega kola.