Bivša tvornica Pluto novi manji dom ZŠS-a

Velimir Bašić

Autor:: Tanja Molvarec 7/9/2010 15:16

Bivša tvornica Pluto postat će uskoro novi dom Zagrebačkom športskom savezu, rečeno je na sjednici Odbora za obrazovanje i šport. Prema riječima Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, zgrada je sada prazna i čeka uređenje kako bi mogla biti stavljena u funkciju. Iako je prostor tvornice u koju planiraju useliti ZŠS manji od 1900 metara kvadratnih, a zgrada Almerije gdje je Savez bio smješten imala je 4390 metara kvadratnih, iseljenje nije zabrinulo Velimira Bašića, glavnog tajnika ZŠS koji ne smatra da su zakinuti time.

– Tražili smo od Ureda da nam pronađe adekvatan prostor gdje bi otišli. Ovako bi na kraju zavšili na livadi. Neka urede prostor i tamo će nam biti sasvim dobro – komentirao je Bašić preseljenje, te dodao da što se njih tiče mogu i u šator. Bašić je u zgradi Almerije imao i svoj ured, veličine oko 30-ak metara kvadratnih što više neće biti slučaj.

Bašić: Nitko iz kontrolnog ureda nije bio u ZŠS-u

ZŠS se često našao na meti kritika zbog iznajmljivanja prostora u Almeriji, ne samo zbog veličine prostora već i zbog načina na koji je nabava provedena.

No Bašića je više od preseljenja uznemirilo to što nitko iz kontrolnog ureda, koji je ocijenio da ZŠS troši sredstva netransparentno, bez kontrole i precizno sklopljenih ugovora, nije proveo dan u tom savezu.

– Smeta me to što ni Herak i nitko iz tog ureda nisu došli i pogledali kako Savez posluje na licu mjesta. Zaključke su izveli na temelju razgovora sa Uredom za obrazovanje – kazao je Bašić, koji se osvrnuo i na predloženi reblalans.

– Zamoljeni smo da napravimo uštedu odnosno tri milijuna kuna unutar A programa gdje je Savez domicilan. Tražili smo da nam se dostavi kolika treba biti ušteda da možemo vidjeti kako i gdje uštedjeti. Nakon Skupštine grada i naputaka ćemo moći vidjeti gdje možemo udovoljit zahtjevima proračuna- kazao je Bašić.