Besplatno razgledajte Zagreb iz autobusa

Autor: S.S. 5/29/2013 9:15

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, u petak, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba poklanja svojim sugrađanima i posjetiteljima besplatne razgleda grada i to prema sljedećem rasporedu: u 10.00, 12.00, 18.00 i 21.00 sat.  Prijave za razglede grada nisu potrebne, a mjesto polaska je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.

Tijekom razgleda, posjetitelji će na Gornjem gradu susretati likove iz Zagrebačkog vremeplova’ te Gornjogradske ulične svirače. Svaki razgled traje dva sata i završava na Strossmayerovom šetalištu.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-U 12.00 sati, na Markovom trgu održat će se i svečana Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije sa uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada, a u 17.00 sati promenadni koncert limene glazbe ZETa u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Grad Zagreb će, kao i prošle godine, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, građanima i posjetiteljima našeg grada darovati kružne vožnje turističkim autobusom ZET-a. Autobusna tura će obuhvatiti najvažnije turističke, povijesne i kulturne znamenitosti Gornjeg i Donjeg grada. Građani će moći izabrati jedan od pet ponuđenih termina: 12.00, 13.30, 15.00, 16.30 i 18.00 sati, s polascima iz Bakačeve ulice.

Besplatne karte za kružne vožnje turističkim ‘cabrio’ autobusom moći će se preuzeti u TIC-u na Trgu bana Josipa Jelačića. Broj karata je ograničen kapacitetom turističkog autobusa i to po 33 za svaki od termina. Podjela karata započet će u srijedu, 29. svibnja, od 9.00 sati ujutro. Ukoliko se karte ne podijele 29. svibnja, bit će ih moguće preuzeti i 30. svibnja, budući da TIC radi i blagdanom od 10.00 do 16.00 sati.

Svakako treba spomenuti najsvečaniji dio proslave, a to je procesija u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba. Procesija će uslijediti nakon misnog slavlja koje će se održati u zagrebačkoj prvostolnici u 19.00 sati te će završiti molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.