Besplatna lutkarska predstava povodom 40. obljetnice proglašenja Medvednice parkom prirode

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Lutkarsko kazalište Za bregom pozivaju Vas na lutkarsku predstavu “Zagrebačka gora”, koja će se održati 28.10.2021. u 19:00

Tko zna kada je viđen posljednji medvjed na Zagrebačkoj gori ili Medvednici i koje sve endemske i ljekovite biljne vrste samo tu niču i rastu te zašto i kada je Medvednica proglašena Parkom prirode? Lutkarski igrokaz za djecu Zagrebačka gora ima odgovore na postavljena pitanja, u kojem su glavni likovi medvjeđa obitelj viđena na Medvednici davne 1927. Tada, a i sada stanovnike Medvednice liječi endemsko bilje koje raste na njezinim obroncima.

40. obljetnica proglašenja Medvednice parkom prirode

Jedne noći, davne 1981., prije točno 40 godina, na proplanak Oštricu istovareno je gradsko smeće. Što se
tada dogodilo, saznat će se u poučnoj, veseloj, raspjevanoj i umjetnički vrijednoj lutkarskoj igri “Zagrebačka gora” Lutkarskoga kazališta „Za bregom“. Ovom igrom LK „Za bregom“ najmlađe Zagrepčane uvodi u ovogodišnje slavlje obilježavanja 40. obljetnice proglašenja Zagrebačke gore parkom prirode. I to nije sve – likovi lutke igrokaza pokazat će gledateljima kako se čuva mir i veselje najveće i najraskošnije zagrebačke šume.

Predstava je besplatna

U predstavi igraju i pjevaju Sandra Bagarić, Jakov Jozić, Luka Stilinović, Marina Stanger i Josipa Oršolić.
Predstva je namjenjena djeci od 4 do 10 godina. Ulaz je besplatan uz rezervaciju mjesta na mail: nina.vesely.nekic@cki-m.com. Ulaz za odrasle koji su u pratnji potrebne su važeće covid-potvrde ili o preboljenju covida ili negativan test.