Besplatan ulaz u Purgeraju cijeli tjedan

Tekst:: B.A. 7/12/2010 20:11

U Purgeraju vas i ovog tjedna očekuje odlična zabava, bilo da je riječ o humoru ili glazbi, a ulaz je besplatan svake večeri.

Već danas u 21:30 sati održava se večer stand up komedije, posljednja ove sezone, uz Marinu Orsag polaznike njezine radionice koja je organizirana u sklopu Park in Zagreb festivala. Hrabri su ljudi dva tjedna išli na radionice, gdje su uz savjete raznih profesionalnih komičara uspjeli pokušavali sastaviti svoje nastupe. Jesu li u tome uspjeli, provjerite sami.

-.-Marina Damjan-.-U utorak u 22 sata očekuje vas tulum Udruge studenata medicine CroMISC, koja je odlučila pozvati peteročlani zagrebački bend Jolly Rogers. Riječ je o skupini koja je nastala iz zajedničke ljubavi prema irskoj glazbi i kulturi sredinom 2007. godine kao ideja Vedrana i Nikole da bi mogli osnovati bend u kojemu bi mogli svirati irski/celtic punk rock kojeg vole slušati. Ubrzo se bendu priključuju Vatroslav, Hrabren i Niko koji zajedničkim snagama i ljubavi prema svemu irskom započinju razdoblje Jolly Rogersa.

Rocketa lansirana u svemir

Široka paleta instrumenata uključuje violinu, harmoniku, Tin Whistle (irsku frulicu), gitaru, bas gitaru i bubnjeve. Dečki sviraju autorske stvari i obrade tradicionalnih irskih pjesama. Ukoliko želite pravi „St. Patrick’s Day“ doživljaju usred ljeta, dođite u Purgeraj na Jolly Rogers.

Police Musique – Best of Police Musique natječaja održat će se u srijedu u 21 sat, dok će dan kasnije u 22 sata nastupiti DJ Nick Apaurin. Riječ je o Take Me Out! tulumu indie-rock i electro glazbe koji pruža priliku za uživanje u glazbi bendova kao što su Joy Division, The Smiths, Oasis, Klaxons…

Rocketa – glazbena večer rock glazbe u novom ruhu očekuje vas u petak s početkom u 22 sata. Zvjezdana flota pristigla iz Alfa, Delta i Gama kvadranta u našu galaksiju zove se TriForce crew (iliti Mirko, Marko i Matija). Izuzetni moćnici s najboljom arhivom rock glazbe. Od Beatlesa i Stonesa, preko Pipsa i Štuka do Zepellina i Ejsidisija. Očekuje vas pravi rockerski holodeck na floru. Ne treba tu puno mudrovati, Kapetan i njegovi poručnici su vješto istrenirani i znaju doskočiti u svakom trenutku.

Tjedni program Purgeraja u subotu će u 22 sata zaključiti DJ Unclefunk i njegov FeelGood Connection program posvećen glazbi koja “podiže sa stolice, pomiče kukove i tjera srce na još jedan beat”. Naravno, riječ je o plesnoj glazbi za koju su žanrovski okviri tek uštogljeni krojevi koji joj vrlo loše pristaju.