Besplatan ulaz u Muzej vlakića svim Ukrajincima

Idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe Antun Urbić Backo pozvao je sve male i velike ljubitelje vlakova iz Ukrajine da posjete Muzej vlakića

U znak solidarnosti i potpore ukrajinskom narodu u Muzeju vlakića Backo Mini Express (Gundulićeva 4) svim Ukrajincima i njihovoj djeci bit će osiguran besplatan ulaz prilikom posjete najvećoj maketi vlakova u jugoistočnoj Europi i ujedno petoj najvećoj maketi željeznice Europe.

– I ja, kao i tisuće i tisuće građana Hrvatske, s posebnim pijetetom pratim sva događanja u Ukrajini, svjestan koliko nas sve to podsjeća na Domovinski rat i patnje koje smo prošli prije tri desetljeća, u svom nastojanju da budemo neovisni i samostalni. Stoga smo odmah po počektu rata u Ukrajini pripremili besplatni ulaz za sve Ukrajince koje bi nam htjeli doći u posjet, samostalno ili u pratnji svoje djece. Kod nas ih čeka puno zanimljivih sadržaja i posjetiteljskih rariteta po čemu je naša maketa već nadaleko poznata, pa da im na taj način pomognemo da barem malo zaborave na ratne strahote – najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Radno vrijeme Muzeja je petkom i subotom 10 do 18 sati.