Besplatan paragliding za sve građane svake subote i srijede u sklopu manifestacije ‘Ljeto na Savi’

Trajanje leta je 15-ak minuta, a u slučaju velikog odaziva organizirat će se izvlačenje sretnog dobitnika leta na paraglideru

Press materijal

Manifestacija “Ljeto na Savi” donosi jedinstvenu priliku za sve ljubitelje adrenalina i one koji bi se htjeli iskušati u nečemu novom i zabavnom.

Svake subote i srijede od 17 do 20 sati na lokaciji kod Mosta slobode sa sjeverne strane rijeke Save za sve građane je organizirano besplatno letenje paragliderom u tandemu.

Zrakoplovni klub Aerotika će u slijedećih mjesec dana pokušati što bolje dočarati ljepote koje nosi padobransko jedrenje ili paragliding. Za razliku od padobranstva paragliderima nije potreban avion. Tri su načina polijetanja. Sa brda, uz pomoć motora i pomoću sustava vuče.

Parajedriličarstvo koje će biti dostupno građanima u sklopu “Ljeta na Savi” vezano je uz polijetanje sustavom vuče tj. vitla. Uzlijetanje vitlom pojednostavnjuje taj zrakoplovni sport jer ne zahtijeva brdo čime se i povećava se broj letačkih dana u godini i broj letova u danu.

Dnevno će srijedom i subotom sukladno vremenskim prilikama moći poletjeti tri do četiri osobe u tandemu s pilotom paraglajdera. Trajanje leta je 15-ak minuta, a u slučaju velikog odaziva organizirat će se izvlačenje sretnog dobitnika leta na paraglideru.

Valja napomenuti kako ovaj sport uvelike ovisi o meteorološkim uvjetima i smjeru vjetra, stoga će u slučaju lošeg vremena ili kiše ova aktivnost biti otkazana.

Svi zainteresirani mogu se priključiti već sutra, 20. srpnja od 17 sati i isprobati nezaboravan let iznad Save.