Bauer: Priznat ćemo Mamića ako osvoji glasove

Thomas Bauer

Tekst:: Bojan Arežina 8/31/2010 21:54

Ako se Zdravko Mamić kandidira i osvoji najveći broj glasova, tada ćemo ga priznati, rekao je danas na OTV-ovoj emisiji Svakodnevica Thomas Bauer, bivši predsjednik Udruge navijača Dinama, te dodao kako navijači ne bi bili presretni, ali bi priznali tu pravnu činjenicu.

Bauer je između ostalog pričao o famoznom statutu Dinama, o kojemu se pričalo i na jučerašnjoj tribini. Rekao je kako su navijači zahtjev za davanje statuta na uvid poslali klubu, Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa te Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, ali odgovor nisu dobili. Međutim, dodao je, u ime Grada na tribini se barem pojavio zamjenik pročelnika Boško Lozica.

 

-.-Sanjin Strukić/PIXSELL-.-Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama sa Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba

“Ako dobijemo statut, odmah ćemo ga objaviti”

Bauer nije htio nagađati sadržaj statuta jer smatra da bi to bilo neozbiljno. Naglasio je kako nije poznato čak ni tko su skupštinari, te kako su navijači tek iz medija doznali da su skupštinu napustili neki ugledni ljudi, ali ne znaju tko je došao na njihovo mjesto.

– Danas de jure odlučuje skupština čiji mi sastav ni danas ne znamo – rekao je Bauer, te dodao kako su tek danas saznali da je Josip Kregar kao predsjednik Odbora za kontroling predsjedniku Skupštine Borisu Špremu poslao dopis da mu se hitno za iduću sjednicu Odbora dostavi Statut.

– Ako ga dobijemo na uvid, iste sekunde ćemo ga skenirati i objaviti na internetu – obećava Bauer.

Navijači će i dalje bojkotirati utakmice Dinama sve dok klub ne napusti Zdravko Mamić, ili se u klubu nešto drastično ne promijeni nabolje.

 

-.--.-“Dinamo je na rubu diktature”

– Dinamo je danas de jure udruga građana, a de facto privatni klub Zdravka Mamića – smatra Bauer. Dinamo je prema njegovom mišljenju izrazito netransparentan klub pun nepotizma i klijentelizma. Također je izrazio mišljenje kao je Mamić imao zaleđe u zagrebačkom SDP-u, konkretno kod gradonačelnika Milana Bandića, a na državnoj je razini bio povezan s HDZ-om i bivšim premijerom i šefom stranke Ivom Sanaderom.

Bauer smatra kako bi se navijači Dinama trebali ujediniti kao što se to čini u Europi, ali i u Splitu i Osijeku, gdje su navijači vlastitim zalaganjem, kako je rekao, umjesto političara u upravu doveli prave profiće poput Roberta Špehara. Stoga se i Dinamovi navijači organiziraju i pokušavaju spojiti manje navijačke udruge, a Bauer poziva sve navijače s dobrim idejama da se jave i pomognu klubu.

– Želimo biti antipod sadašnjem stanju, koje je netransparentno i na rubu diktature – rekao je.