Batinović jedini doživio Led Zeppelin

Kristijan Vujičić i Ante Batinović

Autor: Mustafa Topčagić 12/9/2009 16:24

FAMA-.--.-Aleksandar Dragaš i Hrvoje HorvatNeki glazbeni kritičari tvrde da su Led Zeppelin najutjecajnija grupa u povijesti rocka. S time su se samo djelomice složili Aleksandar Dragaš i Hrvoje Horvat u Knjižari Ljevak na promociji knjige “Kada su divovi hodali Zemljom”, britanskog autora Micka Walla.

Urednik knjige Kristijan Vujičić tu, kako je rekao, najbolju biografiju Zeppelina, predstavio je kroz tribinu na kojoj je sudjelovao i Ante Batinović, koji ih je imao priliku uživo vidjeti u Beču 1980. godine, kada su još bili u originalnom sastavu.

– Bio sam tada na koncertu zajedno s mladim članovima Prljavog kazališta, koji su bili oduševljeni iako su se tada furali na punk. Bubnjar Tihomir Fileš Filko bio je posebno impresioniran svirkom Johna Bonhama, koji je nedugo potom umro, što je označilo i skori kraj Led Zeppelina – prisjetio se Batinović.

Autor knjige Mick Wall ugledni je britanski rock novinar i nekadašnji suradnik najpopularnijih Zeppelina Jimmyja Pagea i Roberta Planta, koji je sasvim realno prikazao njihove uspone i padove.