Barišić traži hitno otvaranje istočne obilaznice

Autor: Gorica.hr / S.S. 8/23/2013 12:20

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić zatražio je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaš Dončića žurno otvaranje velikogoričke Istočne obilaznice. Pridružili su mu se i predsjednici vijeća mjesnih odbora koji gravitiraju prema obilaznici (Kobilić, Črnkovec, Šćitarjevo, Selnica, Kosnica, Lazina, Staro i Novo Čiče, Vukovina i drugi).

U pismu koje je gradonačelnik uputio ministru navodi se kako već duže vrijeme obilaznica stoji izgrađena, ali nikako da se pusti u promet i tako rasterete ceste lokalnog karaktera kojima svakodnevno kroz naselja prolazi velika količina vozila koja ovim putem ulaze preko Radničke ceste u Zagreb i na autocestu A3.

-.-Gorica.hr-.-– Ovdje je prisutna svakodnevna velika opasnost i nesigurnost života u naseljima pa smo često svjedoci prometnim nesrećama u kojima stradavaju školska djeca i odrasli kao pješaci, biciklisti, motoristi, vozači traktora i drugih vozila – stoji u pismu gradonačelnika Barišića.

Tvrdnji da je obilaznica spremna za otvaranje ide u prilog i činjenica kako je ona bila privremeno otvorena za vrijeme proslave pristupanja Republike Hrvatske Evropskoj uniji, kojom prilikom je sa sigurnošću preuzela ulogu sadašnje ceste od Velike Gorice preko Buzina do Zagreba, koja je u tim vremenu bila zatvorena.

– Dakle, ne postoji razlog da potpuno izgrađena cesta najviše kategorije, maksimalne sigurnosti stoji neiskorištena, a istovremeno stanovnici okolnih sela trpe maltretiranje i strah od stranih vozila, među kojima su pretovareni kamioni koji u tranzitu prevoze šljunak na gradilišta u Zagrebu po slabim i uskim cestama koja su samo presvučena asfaltom po nekadašnjim povijesnim seoskim putovima – dodao je gradonačelnik Barišić.