Bandiću Kajzerica postala važnija od Maksimira

3/30/2010 13:44

Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine izjavio je da sada nema novaca za Maksimirski stadion te da se njegova izgradnja odgađa do daljnjega.

– Nije vrijeme za gradnju stadiona na Maksimiru, jedino rješenje je novi stadion na Kajzerici. Što se mene tiče, do kraja ove godine podvući ćemo crtu i odlučiti što ćemo sa tim stadionom. Moje mišljenje je da se prvo izgradi stadion na Kajzerici od 18.000 mjesta – kazao je Bandić.

-.-Zeljko Hladika/ PIXSELL-.-Na tom stadionu, prema njegovim riječima, igrali bi Dinamo i Zagreb, ali nigdje nije spomenuo Lokomotivu kojoj je to inače bio matični stadion. Prema Bandiću, izgradnja Kajzerice bila bi prva faza, nakon koje bi slijedila izgradnja Maksimirskog stadiona, no do nje bi došlo tek kada bi bilo novaca.

Kada će točno biti novaca, Bandić nije precizirao, već je samo rekao da bi to moglo biti za pet ili šest godina.

– Problem stadiona nisam htio, već sam ga naslijedio 2000. godine kada sam preuzeo dužnost gradonačelnika – kazao je Bandić.

On je optužio Gradsku skupštinu da opstruira njegov rad te da ništa ne čini kako bi se riješio problem stadiona.

Jasen Mesić Bandiću: Zanima me kako se puni gradski proračun!

Jasen Mesić iz HDZ-a obrušio se na gradonačelnika jer mu četiri puta nije odgovorio na pitanja o punjenju gradskog proračuna.

– Vaš gospodarski paket mjera pomoći poduzetnicima je doživio potpuni kolaps. Zanima me kako se puni gradski proračun. Ja imam informacije da je to između 10 i 15 posto manje od planiranog. Također bih htio znati podržava li Vas u tome skupštinska većina, budući da ne vidim da se previše bune – kazao je Mesić.

Filip Hofer-.--.-Bandić je odbacio te tvrdnje kao netočne, a posebno insinuaciju o suradnji sa skupštinskom većinom. Na kraju je rekao kako će podatke o punjenju proračuna dobiti za tri mjeseca.

Mesićevu stranačku kolegicu Daniru Bilić zanimalo je kada će gradonačelnik priznati proširenu Skupštinu Holdinga. Nju je također zanimalo kako ta firma može funkcionirati, kada članovi Uprave jedni protiv drugih dižu prijave.

Bandić joj je rekao da odgovor na to pitanje potraži na webu jer je ondje njegova izjava o tom pitanju.

SDP-ovca Tomislava Sauchu je zanimalo da li je gradonačelnik upoznat s poslovanjem ZŠS-a i kako nenamjenski troše novac.

– Naravno da sam upoznat, budući da je nepravilnosti otkrio Gradski kontrolni ured. Neka nadležne institucije obave svoj posao i kazne odgovorne – rekao je Bandić.